InfoCash

Artikel

Chocolade Cake

Auteur: Daisydaphne | geschreven op 28-04-2010


Chocolade is toch het lekkerste wat er is? Voor vandaag hebben we een heerlijke chocolade cake. Wat tips om het extra speciaal te maken en het word gewoon weer heerlijk genieten.
De bereidingstijd is ongeveer 30 minuten.


ingrediënten

De volgende dingen zijn nodig om de cake te maken:

- 100 gram pure chocolade
- 2 eieren
- 60 gram fijne suiker
- 50 gram gezeefde bloem
- 50 gram gezeefde cacaopoeder
- 30 gram amandelen gemalen
- Verse munt (ongeveer 10 blaadjes)
- Poedersuiker (ongeveer 20 gram)
Chocolade het lekkerste wat er is, niet waar? Je krijgt er een goed humeur van en het is gewoon heerlijk. Daarom heb ik voor vandaag een lekker Chocolade Cake. De bereidingstijd van de cake is ongeveer 30 minuten.

Bereidingswijze

Oven op 180 graden.
Ronde vorm met uitneembare bodem invetten en behangen met bakpapier.
Chocolade samen me de boter au bainmarie smelten, de eierdooiers samen de suiker licht en luchtig opkloppen.
De amandelen, de cacao, de bloem en de chocolade door de eiercreme spatelen, let op doe dit voorzichtig!
De eiwitten opkloppen tot er een stijve pieken ontstaan, anders gezegd hem opkloppen tot je hem omgekeerd boven je hoofd kan houden zonder dat er iets uitvalt!
Hierna ga je het eiwitschuim beetje voor beetje door het chocolademengsel scheppen.
Als dit allemaal klaar is kun je de bakvorm vullen en ongeveer 20 minuten in de hete oven zetten, dus op 180 graden. Na deze 20 minuten de cake laten afkoelen en dan bestuiven met wat poedersuiker.
Hierna ganeren met een muntblaadje en succes gegarandeerd!

Tips voor de garnering

Wat je ook kunt doen in plaats van het blaadje munt en/of de poedersuiker.

Krullen maken:
schraap met een dunschiller of een goede kaaschaaf mooie krullen van de zijkant van dikke plakken pure chocolade.

Chocoladeblaadjes:
zoek een aantal mooi gevormde boomblaadjes of bloemblaadjes, zoek hierbij blaadjes met een duidelijke nerf. Zorg dat je de blaadjes goed schoonmaakt. smelt de chocolade en haal de blaadjes er aan één kant door heen. Laat het afkoelen op een vetvrij papier in de koelkast. Verwijder voorachtig het blaadje van de chocolade.