InfoCash

Artikel

Bospaddenstoelen in amandelroomsaus

Auteur: Daisydaphne | geschreven op 28-04-2010

Het voorgerecht dat we vandaag gaan maken is bospaddelstoelen met amandelroomsaus hierbij kan ook heerlijke kaaschips worden geserveerd. De bereidingstijd is ongeveer 30 minuten dus een uitgebreid voorgerecht voor bijvoorbeeld de feestdagen!


De ingrediënten

Dit zijn de ingrediënten voor 4 personen

2 sjalotjes
400 g gemengde paddestoelen
(kastanjechampignons, shii-take,
oesterzwammen, cantharellen)
25 g boter
versgemalen peper
zout
2 eetl. citroensap
50 g geschaafde amandelen
2 dl kookroom of schenkbare crème fraîche
2 cm verse gemberwortel
2 eetl. gehakte bieslook (vers of diepvries)

Bereiding

Pel de sjalotjes en snipper ze. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of partjes. Smelt de boter, fruit de sjalotjes en bak de paddenstoelen 2 - 3 minuten. Voeg peper, zout en citroensap toe. Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan. Meng de kookroom met geraspte gemberwortel en bieslook door de paddenstoelen en warm even door. Serveer het gerecht in eenpersoonsschaaltjes. Strooi de amandelen erover. Mocht je de kaaschips erbij hebben gemaakt dan kun je die er nu overheen doen en presenteer je deze erbij.

Kaaschips

Benodigdheden voor 4 personen:
6 eetl. (vers geraspte) parmezaanse kaas
bakpapier

Bereiding:
Voor de kaaschips. Teken 8 cirkels van 12 cm Ø op het bakpapier en leg deze op een bakplaat. Verhit de oven tot 190°C. Vul de cirkels gelijkmatig met de geraspte kaas. Zet ze ca. 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Let er op dat ze niet te donker worden. Haal ze uit de oven en laat ze op de plaat afkoelen. Schep ze voorzichtig met een pannenkoekmes van het bakpapier. Ze zijn vers erg lekker, maar kunnen bewaard worden.

Tip: maak er altijd ééntje extra voor al hij stuk gaat bij het eraf scheppen van de chips!