InfoCash

Artikel

Ayam besengek

Auteur: Daisydaphne | geschreven op 02-05-2010

In het volgende gerecht komen een veel kruiden bij elkaar, het is een pittig gerecht. Dit gerecht is zeker het proberen waard. Het is een Indonesisch gerecht en heerlijk zoals het is, in het gerecht zitten veel kruiden schrik hier niet van!

Lees het recept goed door voor u begint met koken!


Ingrediënten

In deze alinea komen de verschillende ingrediënten die in dit gerecht zitten, de kruiden heb ik apart gezet omdat dit er redelijk veel zijn.

750 gram kip
1 fijn gesnipperde ui
3 tenen knoflook
4 dl dikke santen
2 el olie
tl asem
suiker

Kruiden

Hier komen de kruiden die nodig zijn voor dit gerecht.

1 tl ketoembar
1 tl koenjit
1 tl trassie
1/2 tl djintan
1 tl samal oelek
2 sch laos
2 daon salam
2 daon djeroek poeroet
1 st sereh
zout

Bereiding

Hier is de uitleg van de bereiding van het gerecht.

Bak eerst de kip halfgaar. Maak vervolgens de uien, knoflook, djinten, koenjit, trassie en sambal fijn en fruit het mengsel in de olie. Voeg de sereh, laos, salam en djeroek poeroet toe en bak de stukken kip hierin. Blus het geheel met water zo dat de stukken kip net onder water staan. Roer vervolgens de santen erdoor.
Voeg suiker, zout en asem naar smaak toe en laat het geheel koken tot de olie bovendrijft en de kip gaar is.

Tips!

Om het gerecht is wat anders te maken kun je de volgende dingen veranderen.

Zo kun je de kip veranderen in varkensvlees, bijvoorbeeld het vlees dat gebruikt word bij het maken van nasi en bami.

Als er geen zin is om verse knoflook te persen kun je natuurlijk ook gebruik maken van knoflook poeder. Achter op het potje staat hoeveel gram gelijk staat aan een teen knoflook.

Je kunt er een kroepoek bij eten of een cassave chips.

Neem de tijd voor het recept, de eerste keer zal het een moeilijk recept zijn door alle kruiden. Als het eenmaal een paar keer is uitgevoerd is het een makkelijk en snel recept voor een doordeweekse dag!