InfoCash

Artikel

Pasta met tonijnsaus en rucola

Auteur: jasperb | geschreven op 03-06-2010

Een heerlijk en goedkoop Pasta-recept dat ook nog eens super snel klaar is! Het is voor 4 personen en door iedereen te bereiden. De ingrediënten zijn in elke supermarkt te verkrijgen en de hulpmiddelen heeft ook iedereen in huis. Het is echt het proberen waard.


Ingrediënten (voor 4 pers.)

400 penne rigate (pasta)
1 blik artisjokharten (400 gr)
2 blikjes tonijn op olijfolie
1 bakje Napolitana pastasaus (of een blikje tomatenpuree en een scheut tomatensaus)
2 bakjes rucola (het is eventueel ook mogelijk om een andere soort sla te nemen)

Hulpmiddelen

Om dit recept te kunnen bereiden heb je een grote pan en een wok nodig. Als je geen wok in huis hebt is het ook goed mogelijk om dit recept met behulp van een koekenpan te bereiden.

De pasta bereiden

Allereerst moet je de grote pan met water vullen en samen met zout aan de kook brengen. Vervolgens kook je de pasta totdat deze beetgaar is. Dat is ongeveer na een minuut of acht. Hierna moet je de artisjokharten uit laten lekken. Nadat de harten uit zijn gelekt, kan je ze in vieren snijden. De tonijn moet je afgieten, waarbij je ongeveer 2 eetlepels olijfolie opvangt. Als je dit hebt gedaan, moet je de tonijn met een vork zo goed mogelijk verbrokkelen.
Als je ook hiermee klaar bent moet je de olijfolie uit het blikje verhitten in een wok of in een koekenpan. Roerbak vervolgens de artisjokharten enkele minuten in de olie en voeg daarna de tonijn en pastasaus toe. Het geheel moet ongeveer 3 minuten worden verwarmd in de wok. Pasta afgieten en de saus er zo goed mogelijk doorheen scheppen. Als laatste moet je de Rucola klein snijden en de stukjes door de gehele pasta mengen. Je bent hierna klaar met het bereidden van het heerlijke recept. Schep het op een bord en je kan van de maaltijd genieten!

Tip

Deze pasta is heerlijk als je er nog een salade bij maakt.