InfoCash

Artikel

Aardbeientaart

Auteur: jasperb | geschreven op 04-06-2010

Een klassiek recept voor een aardbeientaart. Het is weer aardbeientijd, dus dit recept kan weer volop gemaakt worden. Met het bereiden van de taart ben je ongeveer 3 kwartier bezig. Let wel op dat het opstijven wat langer kan duren, maar je hebt deze taart binnen 2 en een half uur klaar!


De ingrediënten

800 gram aardbeien
200 gram zelfrijzende bloem
150 gram roomboter
150 gram suiker
3 blaadjes gelatine (van 3 gram)
1 zakje vanillesuiker
1 dl room.
1 ei
zout

De benodigheden

Een Beslagkom
Een Koelkast
Een Taartvorm
Een Oven

Bereiding van de Aardbeientaart

Stop de gezeefde bloem in de beslagkom. Snijd de roomboter in blokjes en voeg deze toe aan de bloem. Vervolgens moet je ook het ei toevoegen. Hierna de substantie kneden tot het een stevig deeg wordt. Leg dit in de koelkast voor ongeveer 25 minuten.
De taartvorm moet worden ingevet met boter, tegelijkertijd kan je de oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. Het deeg moet hierna in de vorm worden gedrukt. Prik met een vork kleine gaatjes in de bodem van de taart. Laat deze bodem ongeveer 30 minuten bakken in de oven. Hierna moet je de bodem af laten koelen. Week ondertussen de gelatine goed in water.

Nu komen we bij het echte werk: de aardbeien. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. De helft van de aardbeien moet je zeven door een fijne zeef. Voeg bij deze aardbeien de vanillesuiker en 75 gram kristalsuiker toe. Breng deze substansie op een laag pitje aan de kook. De gelatine moet nu uitgeknepen worden en roerend aan het aarbeienmengels worden toegevoegd. Dit geheel moet worden opgestijfd. Ondertussen kun je alvast de slagroom stijf kloppen. Als het mengsel wat opgestijfd is, kan je de slagroom erdoorheen roeren. Hierna bestrijk je er de taartbodem mee. De rest van de aardbeien kan je er als "finishing touch" boven opleggen. Laat de taart nog wel een uurtje in de koelkast staan!