InfoCash

Artikel

Asperges met Paddestoelenroomsaus en Varkenshaas

Auteur: jasperb | geschreven op 23-06-2010

Het is weer Aspergetijd, daarom een heerlijk Aspergerecept dat in een half uur te bereiden is. Ik heb het zelf al enkele keren gemaakt en het is heerlijk.


Ingrediënten

1.5 kilogram asperges
0.5 deciliter witte wijn
200 gram paddestoelenmelange (bijvoorbeeld van Champions, oesterzwammen en shii-take)
120 mililiter creme fraiche
2 varkenshaasjes
50 gram boter
Rozemarijn
Peper
Zout

Hoe moet je het bereiden?

Begin met het schillen van de Asperges. Snij vervolgens de harde delen van de Asperge weg. De kopjes zou je eventueel kunnen bewaren om later als versiering te kunnen gebruiken. Kook de asperges vervolgens tot ze gaar zijn, dat duurt ongeveer een minuut of acht.

Bestrooi de varkenshaasjes met peper, zout en rozemarijn. Het vlees bak je vervolgens in hete boter totdat een buitenkant bruin is. Het is erg lekker om de binnenkant wat rood te houden. Vervolgens haal je het vlees weer uit de pan en bak je de melange van Paddenstoelen in het overgebleven bakvet. Voeg bij deze melange de wijn en de crème fraîche toe. Nu kan je de varkenshaas in mooie, dikke plakken snijden. Warm deze plakken nog even mee in de saus. Als je dat gedaan hebt, kan je alles bij elkaar voegen en is het klaar om geserveerd te worden. Gebruik de koppen van de Asperges als versiering. Met een takje rozemarijn ziet het er ook erg goed uit.

Tips bij dit recept

Het is erg lekker om bij dit recept wat extra's te serveren. Denk hierbij aan aardappeltoefjes of aardappelkroketjes. Als u dit recept vaker wilt maken, kan je op veel verschillende manieren afwisselen. Je kan bijvoorbeeld de varkenshaas vervangen door ossenhaas of kalfshaas. Ook met de asperges kan je afwisselen. Je zou voor de verandering eens kunnen kiezen voor groene asperges in plaats van witte asperges. Dit zorgt ervoor dat je het recept niet zo snel beu wordt.