InfoCash

Artikel

Taart vullingen voor diabetes patiënten

Auteur: rpoelke | geschreven op 26-06-2010


Soms is het moeilijk om taart te serveren aan diabetes patiënten. Zeker wanneer je er ook nog een lekkere vulling wilt tussen doen is het moeilijk. Toch heb je allerlei mogelijkheden en kan je eventueel de vulling zoeten met Tagatese suiker. Wil je er meer over weten, lees dan zeker verder.


Mascarpone vulling met aardbeien

Voor diabetes patiënten zijn alle soorten vers fruit toegelaten. Aardbeien hebben nogal eens de neiging om een allergische reactie uit te lokken, maar als je deze eerst onder lauw en dan onder koud water spoelt is de kans veel kleiner.
Benodigdheden:
- Een potje mascarpone kaas.
- Voldoende aardbeien om de taart vulling te bedekken.
- Tagatese suiker om eventueel wat te zoeten, maar is niet echt nodig.
Werkwijze:
- De mascarpone eventjes loskloppen en eventueel naar smaak zoeten met Tagatese suiker.
- De aardbeien grondig wassen en naspoelen en zorgen dat je zoete kleine aardbeien hebt.
- De aardbeien halveren.
- Op de ene helft van de taart smeer je een egale laag van de opgeklopte mascarpone.
- Op het smeersel schik je de aardbeien over het hele oppervlak.
- De tweede helft van de taart erop leggen en de bovenkant van de taart versieren met een beetje opgeklopte mascarpone en weer aardbeien.
- In de koelkast bewaren voor het opgediend wordt.
Varianten:
- Als afwisseling kan je het fruit variëren en eventueel vervangen door gemalen nootjes.

Marsepein vulling

Marsepein is een zeer zoete en normaal zeer suikerrijk product. Meestal niet toegankelijk voor diabetes patiënten, maar door gebruik te maken van suikers die wel toegelaten zijn kan ook dit weer gebruikt worden als versiering. Marsepein is voor allerlei doeleinden te gebruiken. Als taartvulling, als versiermogelijkheid of om figuurtjes te boetseren als eetbare versiering.
Benodigdheden:
- 225 g amandelpoeder
- 100g Tagatese suiker
- 1 eiwit.
Werkwijze:
- Alle ingrediënten in een kom doen en goed kneden.
- Enkele druppels amandelextract bijvoegen om extra smaak te geven.
- De marsepein pasta een uurtje laten rusten onder een plastiek folie, in de koelkast en nadien kan je deze bewerken.
- Kleuren kan je eventueel met een druppeltje voedingskleurstof.
- Als vulling kan je een ronde ter grootte van je taart uitrollen en tussen de twee helften aanbrengen.