InfoCash

Artikel

pasta met paling en zelfgemaakte tiramisu

Auteur: drpaddo | geschreven op 28-09-2010

Ook altijd al iets anders willen doen met paling,dan het op een wit broodje of een toastje leggen? Probeer deze eens! Als lunch of met de warme dagen of als lichte maaltijd.Het is makkelijk te maken en heerlijk van smaak.ook zou je dit kunnen maken met bijvoorbeeld gerookte zalm of gerookte forel.


verrassend en verfrissend

Een gerecht voor 4 personen, lekker om te gebruiken bij een gezamelijke diner met het gezin of met een feestje. Het is een verrassend en verfrissend gerecht die zeker elk maaltijd tot een succes zal brengen

benodigdheden

4 personen.
Nodig:
200 g gerookte paling
Alternatief: gerookte forel of gerookte zalm
200 g pasta, bijvoorbeeld farfalle,maar ook pasta naar keus mag.
zout, versgemalen peper
6 tomaten
4-6 bosuitjes
honing-mosterddressing
Als je de dressing liever zelf maakt, meng dan 2 eetlepel citroensap, 4 theelepels honing, 2 eetlepel mosterd, 8-10 eetlepels olijfolie extra vierge, zout en peper.
Ook kun je de dressing voor honing-mosterdsaus kant en klaar kopen
sla naar keuze kan zijn gemengt,of ijsberg,ricola of eikeblad sla

bereiding

Bereiding:
Kook de pasta in ruim kokend water met zout in ca. 10 minuten beetgaar.
Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
Snijd de paling in reepjes.
Giet de pasta af en schep in een kom de pasta met de dressing, paling, tomaat en uiringetjes door elkaar. Breng de salade op smaak met zout en peper.
Verdeel de bladsla over twee diepe borden en schep de pastasalade erop.
Als garnering kunt u er ook nog een italiaanse kaas over stooien

buon appetito (eet smakelijk)

tiramisu als toetje

voor 4 a 6 personen
benodigdheden:

6 eieren
500gr.mascarpone
1pak lange vingers
500 ml.sterke koffie
100 ml.amaretto
200 gr.suiker
3 eetlepels cacao

bereiding tiramisu

Mix de eierdooiers met het suiker tot een luchtig mengsel.En voeg de mascarpone toe.
Sla de eiwit stijf en door die door het mascarpone mengsel.
Haal 1/3 van het mengsel af en schep daar de cacao doorheen.
Schep de helft van de mascarpone mengsel in een schaal.meng de amaretto door de koffie.
Neem nu de helft van het pak lange vingers.pak ze in het midden vast en doop ze aan beide kanten in de koffie en leg ze meteen op de mascarpone.
Leg hier de mascarpone/cacao mengsel.Neem de rest van de lange vingers en doop deze ook in het koffie mengsel zoals u zojuist gedaan heeft,en leg ze op de mascarpone.
Afdekken met de rest van de mascarpone en 24 uur in de koelkast laten staan.
En voor het serveren bestrooien met cacao poeder.
En zo heeft u een overheerlijk dessert.
buon appetito