InfoCash

Artikel

indische boerenkoolschotel komkommer salade

Auteur: drpaddo | geschreven op 28-09-2010

De dagen worden korter,Het weer word slechter en kouder.
Het word weer tijd voor stamppot op tafel.Het word weer tijd om gezellig met elkaar knus in huis te zitten en te genieten van een heerlijk pan met stamppot


indische boerenkool schotel

In de koude dagen is het fijn om een lekkere stamppot op tafel te zetten.
Lekker na het koude en gure weer.
Dit is een boerenkool schotel met een tintje uit het buitenland namelijk indonesie.

ingredienten voor 4 personen

2 kg boerenkool gesneden
1 kg aardappels geschild
1 ui gesnipperd
600 gr.rundergehakt
1 dl melk
4 el boemboe nasi kruiden
1 el sambal
2 el ketjap
2 el azijn
50 gr boter
peper en zout

bereiding

boerenkool wassen en met water,azijn,peper en zout in 30 minuten gaar stoven.aardappels met wat zout gaar koken ,afgieten,even droogstomen en met de boter en melk tot romige puree stampen.gehakt rullen met de uitjes,nasi kruiden,sambal en ketjap.in een ovenschaal laag puree,laag boerenkool,en laag gehakt doen.eindig met een laagje puree in een oven 20 minuten op 200 graden verwarmen serveer direct

pittige komkommer salade

Dit is een redelijke pittige maar heerlijke salade uit china maar heerlijk bij de stamppot.

ingredienten

2 komkommers
2 theelepels zout
4 eetlepels palmsuiker
4 eetlepels donkere rijstazijn
2 eetlepels chili-olie

bereiding

Snijd de komkommer in de lengte door en vervolgens nog een keer, dus in vieren. Maak er dan reepjes van ongeveer de lengte van een vinger van.
Strooi er het zout over en laat het dan nog 10 min. staan, zodat het bittere vocht er uit gaat.
Leg elk komkommer reepje op een plank en druk er op met het Chinese mes, zodat het zachter word. (de komkommer krijgt dan een jade kleur).
Doe dan de komkommer op een schaal en strooi de suiker er goed verdeeld over.
Meng de azijn en de chili-olie goed. Giet het er vlak voor het serveren over.

Succes en eet smakelijk !!