InfoCash

Artikel

3 gangen kerst diner budget

Auteur: drpaddo | geschreven op 18-10-2010

Over niet al te lange tijd is het weer zover, dan is het weer het einde van het jaar sinterklaas kerst oud en nieuw. Dit zijn normaal gesproken de duurdere dagen. Aangezien de crisis hier in Nederland er behoorlijk heeft ingehakt en zeker bij de minder bedeelde had ik het idee om daar iets voor te doen een leuk en heerlijk kerst diner voor niet al te veel geld maar wel variatie.


pompoen soep met pesto

benodigdheden:1 kleine biologische muskaat- of fles- pompoen, van ongeveer 800 gram2 tenen knoflook, grof gesneden2 groentebouillon tabletten2 el groene pesto, zelfgemaakt, van de traiteur of van goede kwaliteit uit een potje

pompoen soep met pesto

Bereiding:

Was de pompoen goed onder stromend water. Halveer de pompoen en schep met een lepel de draden en pitten uit de helften. Snijd de ongeschilde pompoen in blokjes; verwijder de beide uiteinden.
Breng de pompoen met de knoflook, de bouillontabletten en 1 liter water aan de kook. Draai het vuur laag en kook de pompoen in ongeveer 15 minuten gaar.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over 4 diepe borden en schep er de pesto in.

lintpasta met kalfsvleessaus

benodigdheden:

2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
10 cm winterpeen, in plakjes
1 stengel bleekselderij, in reepjes
300 g kalfssaucijsjes
2 blikjes tomatenpuree à 70 g
1 vleesbouillon tablet
2 blaadjes laurier
350 g papardelle (brede lintpasta)
pecorino of parmezaanse kaas

lintpasta met kalfssaus

Verhit in een braadpan de olie. Fruit de ui met de wortel en bleekselderij. Knijp het worstvlees boven de pan uit de saucijzen en bak het vlees rul.
Bak de tomatenpuree 1 minuut mee. Schenk langs de rand van de pan 150 ml water erbij. Verkruimel het bouillontablet boven de pan en voeg de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook.
Draai het vuur laag en stoof het vlees 20 minuten afgedekt op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.
Kook de lintpasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Giet de pasta af en schep door de vleessaus. Verdeel de papardelle over 4 warme borden en bestrooi rijkelijk met versgeraspte kaas.

verdronken ijs met amaretti en amaretto

4 verse espressokoffie
4 bollen vanilleroomijs
8 amaretti, verkruimeld
amaretto

verdronken ijs met amaretti en ameretto

Bereid 4 verse espressokoffie. Schep intussen de bollen ijs in een feestelijk glas of koffiekopje.
Schenk over elk bol ijs een espresso. Bestrooi met de amarettikruimels en dien meteen op.
En schenk er naar smaak een scheutje amaretto toe.
De kosten voor dit kerst menu kosten ongeveer 5 euro per persoon.
fijne feest dagen