InfoCash

Artikel

geroosterde groente

Auteur: drpaddo | geschreven op 27-10-2010

groente zijn heerlijk om mee te koken maar ook om zeker mee te roosteren hier heeft u een recept voor geroosterde groente.
veel plezier.


geroosterde groente benodigdheden

benodigdheden:

voor 4 personen
4 zoete aardappels
2 pastinaak
2 (ongekookte!) biet
2 venkelknollen
4 rode uien
2 teentjes knoflook
1 theelepel karwijzaad
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel korianderzaad
2 (onbespoten) sinaasappel
4 – 6 eetlepels olijfolie
ongeveer 20 blaadjes verse munt
300 – 400 ml volvette Turkse of Griekse yoghurt

geroosterde groente bereiding

bereiding:Schil de zoete aardappels en pastinaak en snijd ze in grote stukken. Boen de biet schoon maar schil hem niet.(om bloeden van de biet te voorkomen) Snijd de biet in grote stukken.Snijd de stengels en een schijfje van de onderkant van de venkel. Snijd hem door de wortelaanzet heen in 4 tot 6 parten.Schil de uien, maar laat de worteltjes zitten. Snijd de uien door de wortelaanzet elk in 4 parten. Doe alle groenten samen in een kom.Pel de knoflookteen en doe hem in een vijzel. Voeg een snuf grof zeezout toe, plus het karwij-, komijn- en korianderzaad en stamp en wrijf tot een pasta.Boen de sinaasappel schoon en rasp met een fijne rasp de oranje schil eraf boven de vijzel. Roer de olie door de kruiderij.Hussel de groenten om met de geurige olie, zodat alles bedekt raakt met een dun filmpje. Spreid de groenten uit over de bakplaat en schuif deze zo`n 3 kwartier tot een uur in het midden van de oven, tot de groenten gaar en mooi gekaramelliseerd zijn.Hak de muntblaadjes zo fijn mogelijk en roer ze door de yoghurt. Geef deze muntyoghurt, samen met bijvoorbeeld Turks brood, bij de groenten. Zo krijgt u een heerlijk gerecht voor zo of op tafel maar kan ook als bij gerecht heerlijk met gevulde lamsbout of lamsvlees of kebab.

afiyet olsun (eet smakelijk)