InfoCash

Artikel

De Rol Van Voedsel

Auteur: mrsbrainysmurf | geschreven op 31-10-2010

Voedsel is wat alle levende wezens (organismen) nodig hebben om in leven te blijven. Voedsel wordt in je lichaam omgezet in energie. De hoofdzaak van voedsel is om te dienen als brandstof. Als je een appel eet komt hij in je maag terecht. Daar wordt het eten omgezet in energie. Het voedsel kan er ook voor zorgen dat je groeit. Maar er zijn ook mensen die anders denken over voedsel.


Welvaart

De rol van voedsel wordt vaak bepaald door hoe de welvaart is
Sommige mensen zien voedsel als genotsmiddel. Dat zijn vaak rijke mensen die in dure restaurants een klein stukje vlees krijgen voor een paar honderd dollar. Zij eten niet voor energie of om in leven te blijven maar voor de smaak.

Er zijn ook mensen in derde wereldlanden die moeten hopen dat ze nog een stuk brood en water kunnen krijgen die dag. Die zien voedsel als een middel voor energie en om in leven te blijven, als je niet eet ga je dood dus werken ze keihard voor een homp brood en een slok water.

Hindernis

Voedsel kan ook als hindernis worden gezien
Dat is vaak bij beroemde modellen. Die eten en kotsen het daarna weer uit, omdat ze niet aan willen komen. Zij willen liever helemaal niet eten, en vinden zichzelf te dik.

Er zijn ook mensen die teveel voedsel eten en daar te dik van worden. Dan moeten ze afvallen en dus minder voedsel eten. Het is dan ook zwaar om niet te eten.

Verslaving

Voedsel als verslaving
Voor te dikke mensen is eten een soort van verslaving. Denk maar eens aan de dikste man ter wereld. Die doet niet meer dan eten, slapen en televisie kijken. Die kan letterlijk en figuurlijk geen seconde zonder te eten.

Vermaak

Voedsel als vermaak
Voedsel kan ook gezien worden als vermaak. Bijvoorbeeld bij eetwedstrijden. Dan proppen mensen zich vol. Wie het meest eet wint. Er zijn ook spelletjes met voedsel. Denk maar is aan eiertikken, eierlopen of koekhappen.