InfoCash

Artikel

Kippensoep

Auteur: drpaddo | geschreven op 01-11-2010

De herfst is er weer en de verkoudheid staat op de uitkijk vandaar dit recept voor een heerlijke kippensoep, eenvoudig te maken en heerlijk van smaak met groenten kruiden en specerijen goed tegen verkoudheid en heerlijk als een voorgerecht.


Kippensoep ingredienten

kippensoep ingrediënten:

1 soepkip van 2,5 kilo.
2 preien,
2 uien
1 wortel
2 tenen knoflook
12 takjes peterselie
12 takjes selderij
16 zwarte peperkorrels
3 laurierblaadjes
2 afgestreken theelepels gedroogde tijm
stukje foelie
1 theelepel basilicum
zout naar smaak
gehaktballetjes naar keuze
2 kruidenbuiltjes voor kippensoep
2 doosjes mixsoep voor kippensoep
vermicelli

Kippensoep bereiding

kippensoep bereiding:

Snij alle groente zoals de prei, uien, wortel en selderie in stukjes. Vul ondertussen een soeppan met ongeveer 5 liter water en zet deze op het vuur en voeg hier de soepkip bij. Doe hier de groente, laurier, knoflook ,peperkorrels, zout, tijm, foelie en basilicum toe. Houd de peterselie apart, breng het aan de kook en zet het daarna op een laag vuur en laat het geheel voor ongeveer 3 uur trekken. Voeg het laatste uur de kruidenbuiltjes erbij en laat ze meetrekken. Na 3 uur haalt u de kip eruit en laat u de soepkip afkoelen, zet het gas ook ondertussen uit. Dan haalt u de kip uit elkaar (pas op kleine botjes) en voeg deze weer terug in de soeppan, breng de soep langzaam weer aan de kook voeg dan de pakjes mixsoep en vermicelli toe en eventueel de gehakt balletjes en laat het nog voor ongeveer 15 minuten doorkoken. Snij ondertussen de peterselie fijn en voeg dit er als laatste bij

Kook tip

Kook tip:

Het is ook heerlijk om er eventueel nog omelet reepjes aan toe te voegen. Ook is het mogelijk om in plaats van een hele kip, kip filet te gebruiken. En ook kunt u de overgebleven kippensoep invriezen voor de volgende verkoudheid:-)

veel kook pleziert en eet smakkelijk