InfoCash

Artikel

groetesoep met stokbrood

Auteur: drpaddo | geschreven op 01-11-2010

Heerlijke grootmoeders groentesoep heerlijk met koude dagen of als je verkouden bent en zeker heerlijk als voorgerecht. Dit is een soep zoals ik hem geleerd heb van mijn oma vind hem na jaren nog steeds 1 van de lekkerste die er bestaat. En is heerlijk met een stokbrood met oude kaas.


groentensoep ingredienten

groentesoep ingrediënten:

2 preien
2 uien
1 winterwortel of gewone wortel
1 bosje peterselie
12 takjes selderij
16 zwarte peperkorrels
3 laurierblaadjes
2 afgestreken theelepels gedroogde tijm
1 of 2 mergpijp (ligt aan de grote van de mergpijp)
500 gram soepvlees
750 gram gehakt
vermicelli
2 a 3 laurier blaadjes
2 kruidenbuiltjes
2 pakjes soepmix voor groentesoep
peper en zout
een paar blaadjes van de maggiplant

ingrediënten voor de soepballetjes:

1 ei
paneermeel of beschuit
peper
zout
nootmuskaat

groentesoep bereiding

groentesoep bereiding:

Snij de groente zoals de prei, uien, selderie, knoflook, wortel, selderij, in stukjes. Vul ondertussen een soeppan met 5 liter water en doe daar de mergpijp laurierblaadjes de peper korrels en wat zout toe en zet het op het vuur. Zodra het begint te koken voegt u het soepvlees toe en laat het geheel zo'n 2 a 2 en een half uur op een laag vuur trekken. Ondertussen kunt u de soepballetjes maken. U mengt het ei met de gehakt door elkaar heen daarna voegt u er paneermeel toe en voegt net zoveel toe tot dat het gehakt niet meer plakt, voeg daarna de peper, zout en nootmuskaat toe naar smaak laat het geheel een half uurtje staan zodat de kruiden er een beetje in kunnen trekken. Daarna kunt u er balletjes van draaien. Na anderhalf uur hangt u de kruidenbuiltjes in de soep en laat deze mee trekken. Na een half uur daarna haalt u de mergpijp eruit en voegt u de groenten toe. Laat dit 20 minuten doorkoken en voeg dan de soepmix en de soepballetjes toe en de vermicelli laat dit nog 15 minuten doorkoken. Doe ondertussen een stokbrood in de oven op 180 graden en laat deze 10 minuten in de oven daarna laten afkoelen en snijden. Als de soep klaar is en het stok brood ook serveert u de soep in een soepkom en dan doet u er een stuk stokbrood in met wat oude kaas.

eet smakkelijk