InfoCash

Artikel

Heldere tomatensoep.

Auteur: antrax | geschreven op 08-11-2010

De familie komt langs en ze blijven allemaal eten, wat moet je nu weer klaar maken? Of een avondje geen aardappelen maar wel lekkere gerecht op tafel neer kunnen zetten? Een heldere tomatensoep kan voor vele gelegenheden geschikt zijn.


Benodigheden voor de soep.


De volgende dingen heb je nodig om een heldere tomatensoep te maken.

4 DL water.
Vlees of groentebouillon tablet.
25 gram gehakt.
350 gram soepgroenten.
1 ui van middelgrote.
15 gram boter of margarine.
1 laurierblad.
takje verse tijm.
2 peperkorrels.
15 gram rijst.
een halve eetlepel aardappelmeel.
peterselie of bieslook.

Bereiden.

Maak van de gehakt kleine gehaktballetjes, hou je van veel vlees dan mag je rustig iets extra`s gebruiken. Was de tomaten en snij ze in vieren. Vervolgens pel je de ui en versnipper deze in kleine stukjes. Doe margarine in de pan en fruit de ui in de pan. Voeg dan de tomaten toe en laat het 5 minuten smoren.
Voeg de bouillon tablet aan het water toe en daarna voeg je de laurierblad met de tijm en peperkorrels toe en laat je dit 5 minuten intrekken. Zeef vervolgens de soep door de Passe-vite en zorg dat je ruim 5 dl vocht over houd.
Voeg vervolgens de rijst toe en laat dit 15 minuten gaarkoken, doe als laatst de gehaktballen erbij die ook 5 minuten moeten doorkoken om gaar te worden. Bind daarna de soep met aardappelmeel, dit doe je door de aardappelmeel in koud water te doen in een kommetje. Verhouden zijn, halve eetlepel aardappelmeel en anderhalf eetlepel water. Dan breng je dit aan de kook en vervolgens voeg je het toe aan de soep. Nog even goed door laten koken zodat de soep en de bindmengsel een geheel worden. Vervolgens nog wat bieslook of peterselie erdoor mengen en eet smakelijk.

Tips.

Mocht je toch vinden dat de tomatensoep te weinig tomaten bevat dan kun je altijd verse tomaten of tomatenpuree extra toevoegen. Mocht de smaak te scherp zijn dan kun je dit minderen door 2 eetlepels melk door de soep heen te roeren.

Heldere tomatensoep is erg lekker om met brood te eten of met stokbrood.