InfoCash

Artikel

Douwe Egberts Aromettes

Auteur: Onbekend | geschreven op 09-11-2010

Een paar weken geleden maakte ik voor het eerst kennis met Douwe Egberts Aromettes. Je zou denken dat we al genoeg koffieproducten in de schappen hebben staan maar na het uitproberen van de aromettes ben ik zeer enthousiast. De Aromettes zijn alleen geschikt voor een filterapparaat, dus niet voor de Senseo!


Wat is een Aromettes-boon

Het ziet eruit als een hele grote koffieboon, met een inkerving over de gehele lengte. De boon is gevormd door koffie die in een zuurstofarme omgeving is samengeperst. De bonen worden daarna verpakt in luchtdichte blikken.

Drie varianten Aromettes

Douwe Egberts Aromettes zijn verkrijgbaar in drie varianten:
Aromettes Mocca: Arabica koffie en een klein deel Robusta koffie
Aromettes Original: een melange van Arabica en Robusta koffie
Aromettes Décafé: een volle en aromatische Arabica koffie, cafeïnevrij

Hoe zet je koffie met de Aromettes

Eén Aromettes-boon is de perfecte dosering voor één kopje koffie aldus Douwe Egberts. Neem zoveel Douwe Egberts Aromettes als je koppen koffie wilt zetten, maar let op, er wordt geadviseerd om minimaal drie bonen (is dus drie kopjes) te zetten. Doe de bonen in de filter van het filterapparaat. Vul het filterapparaat met water voor het aantal koppen wat je wilt zetten. Laat het water doorlopen en geniet daarna van de heerlijke koffie!

Wat zijn de voordelen van de Aromettes

1. De zachte verfijnde smaak
2. Makkelijk te doseren
3. Makkelijk te variëren (je kunt bonen van de verschillende varianten samen in de filter doen)

De bussen

Op de website van Douwe Egberts kun je de blikken zien waarin de bonen zijn verpakt, deze zien er mooi uit. Je ziet ook in één oogopslag aan de kleuren om welke variant het gaat. Het blik met variant Mocca is bruin, met variant Original rood, met Décafé blauw.

Wat betaal je voor de Aromettes

Je betaalt 2,69 euro voor een blik. Een kopje Douwe Egberts Aromettes kost iets meer dan gewone filterkoffie, maar het is goedkoper dan een kopje Senseo-koffie. Vanaf september dit jaar (2010) kun je de Aromettes kopen in de meeste supermarkten. Een aanrader!