InfoCash

Artikel

heerlijke bramen-appeltaart

Auteur: ivisser16 | geschreven op 15-11-2010

Een heerlijke variatie van een gewone appeltaart. Een bramen-appeltaart.


Recept

1. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in dunne plakken. Leg ze samen met de suiker in een grote steelpan. Doe de deksel op de pan en kook de appels ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje, of totdat ze net gaar zijn. Zeef ze boven een kleine steelpan. En bewaar het kookvocht. Meng 1 eetlepel maïszetmeel met het water, roer dat door het bewaarde kookvocht en verwarm het tot het mengsel kookt en dikker wordt. Leg de appels in een grote kom en roer voorzichtig het maïszetmeelmengsel doorheen.
2. Meng de bramen met 1 eetlepel maïszetmeel. En roer dat bij het appelmengsel.
3. Maak nu het deeg. Meng in de keukenmachine de bloem, poedersuiker en boter. Voeg de eierdooiers en water toe om het net te mengen. Kneed daarna met bloem bestoven ondergrond tot het deeg soepel is. Leg het dan 30 minuten in de koelkast. Rol tweederde van het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot een lap die groot genoeg is om een ingevette taartvorm van 23 cm mee te bedekken. Leg het deeg in de vorm en snij de rand eraf. Dek de vorm af en zet hem 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven op 220 graden. Rol de resteerde deeg weer tot een grote lap om de taart mee te bedekken.
4. Lepel het fruitmengsel in de met beklede bakvorm. Leg de uitgerolde deeglap er overheen. Druk de rand aan, snijd hem met een mes bij. Bestrijk het deeg met wat water en bestrooi de taart met rietsuiker. Maak met een mes drie inkepingen in de bovenkant om de stoom te laten ontsnappen. Plaats de taart onbedekt op een bakplaat en zet deze 20 minuten in de oven. Verlaag dan de oven op 200 graden en laat de taart nog 30 minuten bakken totdat het deeg lichtbruin is. Laat de taart 10 minuten staan voor het serveren.
De taart maak ik altijd op de dag dat ik hem ook ga serveren. Voor de variatie kan je de bramen vervangen door aardbeien, bosbessen of frambozen.
Eet smakelijk !!

Ingrediënten

9 appels (1,5 kg) golden delicious
2 eetlepels suiker
2 eetlepels maïszetmeel
1 eetlepel water
300 gram bramen (evt diepvries)
1 eetlepel rietsuiker

Voor het deeg

300 gram bloem
100 gram poedersuiker
185 gram koude boter
2 eierdooiers
1 eetlepel water