InfoCash

Artikel

Speculaas voor diabetes patiënten

Auteur: rpoelke | geschreven op 17-11-2010

De Sint staat weer voor de deur en daar hoort speculaas bij. Ook voor Diabetes patiënten is het feest en ook zij hebben trek in een lekker stuk speculaas. Het maken van speculaas is zeer eenvoudig. Het deeg kan zelfs een dag op voorhand gemaakt en in de koelkast bewaard worden. Wil je weten hoe je een lekkere speculaas voor diabetes patiënten kan maken? Lees dan vlug even verder.


Benodigd materiaal

Speculaas kun je in allerlei vormen maken. Handig hierbij zijn de speciale uitsteekvormpjes die je in gespecialiseerde winkels kan aankopen. Ook kan je vormen uit het deeg snijden met een mesje of ronde vormpjes maken met een glas of tas enz. Om het deeg uit te rollen is een deegrol erg handig. Koop er eentje van duurzaam materiaal die ook goed te reinigen is. Op die manier heb je er eentje die je jarenlang kan gebruiken. Bakpapier is zeker nodig. Enerzijds hoef je de bakplaat niet in te vetten en anderzijds komen je speculazen steeds los van het bakblik. Ook een plastieken doos met afsluitbaar deksel is handig om het deeg een nacht in de koelkast te bewaren.

De ingrediënten

Voor patisserie moet je alle ingrediënten nauwkeurig afwegen. Wanneer je dit doet, lukt het altijd. Gebruik een plastic bak met deksel om het deeg een nachtje in de koelkast te laten rusten.
Ingrediënten: ½ kg volkorenmeel, 200 g Alpro soya bakboter, 175 g tagatese suiker ( geschikt voor diabetes patiënten), 2 koffielepels kaneel ( of op smaak wat meer), 1 ei, 4 soeplepels water, 2 koffie lepels bakpoeder.

De bereiding

Alle ingrediënten goed mengen en kneden tot je een goed verdeelt mengsel hebt. Doe dit alles in een goed afsluitbare bewaardoos en laat een nachtje in de koelkast staan. De volgende dag neem je telkens een stuk deeg dat je uitrolt en waarvan je koekjes uitsteekt met vormpjes. Deze deegkoekjes leg je op een bakblijk waarop je eerst bakpapier hebt gelegd. Bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden. Ongeveer 10 à 15 minuten in een hete lucht oven. Goed in de gaten houden want speculaas heeft de neiging vlug te verbranden.