InfoCash

Artikel

Affiliate marketing

Auteur: pannehoeve | geschreven op 28-11-2010

Affiliate marketing is heel kort gezegd reclame maken op internet voor een bedrijf of meerdere bedrijven. Zo gauw via uw website of via uw mail iemand op de website van het bedrijf komt waar je reclame voor maakt krijgt u of een bepaald percentage van de omzet wat die persoon op de website besteedt of u krijgt betaald per bezoeker welke u naar de website doorstuurt. Dat is heel in het kort wat affiliate marketing is. En op deze manier beschreven lijkt het ook heel simpel.


Veelgemaakte fouten

Op bovenstaande manier lijkt affiliate marketing heel simpel, er zijn dan ook mensen die denken snel rijk te worden door even een website te maken, advertenties erop en de website lanceren en nu maar wachten tot er klanten komen. Zo werkt het dus niet helemaal en dit is tevens de grootste fout die de meeste mensen maken. Dan zijn er nog mensen die inderdaad weten dat ze hun website moeten promoten en die gaan dus hun website overal aanlinken of proberen aan te linken, dit werkt ook niet want je wilt een publiek op je website die geinteresseerd is in je product of de producten waar je advertenties van hebt en je hebt niets aan mensen die niet geinteresseerd zijn. De andere fout die wordt gemaakt is dat het product wordt aangeprezen met een leuk verhaaltje een soortemet adverteerverhaaltje, het product wordt de hemel in geprezen. Men denkt op die manier dat de mensen dus via de advertentie nu zeker overtuigd zullen zijn..

Wat wel te doen

Ga eerst op zoek naar een product waar een markt voor is, er zijn diverse aanbieders van dit product en aan jou dus de taak om het bedrijf te kiezen die jou het meest gaat betalen maar waar ook je klanten het goedkoopst kunnen kiezen. Onderzoek naar je product is dus nodig en zeker een vergelijkend onderzoek wat betreft de prijs. Als de aanbieder die jij aanprijst twee keer duurder is dan de concurrentie zal niemand via jouw advertenties bestellen tenzij……………………………….

Onderzoek van het bedrijf wat je wil promoten is ook belangrijk. Je kunt advertenties hebben van een bedrijf wat duurder is dan de rest maar als jij kunt aantonen dat de service super is, dat ruilen bijvoorbeeld heel makkelijk gaat en dat er meer goede condities zijn waarop je bedrijf kan leveren kan dat zeker doorslaggevend zijn voor mensen en ondanks dat ze duurder zijn als iemand anders kan dat toch een reden zijn om wel via jouw site te kopen.
Alvorens dus een website te lanceren is het belangrijk onderzoek te doen naar het product, en het bedrijf wat je wilt gaan promoten.

Hoe ga je nu op de juiste manier te werk

Je besluit affiliate partner te worden. Je gaat beginnen om eerst de databases die er zijn voor affiliatepartners te bekijken en te kijken welke provisie er voor jou is als je klanten doorstuurt, dit kan bij de diverse aanbieders verschillend zijn dus het is zaak om dat eerst te gaan bekijken.

Zoek een product wat bij je past of meerder producten die bij je passen en waar je veel over kunt vertellen. Het is belangrijk dat je het producten niet alleen de hemel in prijst maar dat je ook eerlijk en kritisch bent over het product, mensen die je website bezoeken zullen dit op prijs stellen en je website als eerlijk zien.
Ga in de schoenen staan van je klant. Stel je bent op zoek naar een videocamera en je hebt totaal geen verstand van pixels, beeldgrootte, aantal beelden per seconde etc. Dan ga je dus op zoek naar die informatie. Stel dat jij aanbieder bent van die videocamera zorg dan dat je helder en duidelijk uitlegt wat dit allemaal betekend en vergelijk op je site een aantal merken met elkaar waarbij je helder en duidelijk uitlegt wat het verschil is en wat de mensen kunnen verwachten.

Mensen gaan bij de aankoop van iets dergelijks niet over 1 nacht ijs, ze zullen zeker gaan googlen als ze eenmaal hun keuze hebben gemaakt welk merk en welk soort zullen ze gaan zoeken naar de goedkoopste aanbieder. Maai de mensen het gras voor de voeten weg en google zelf op de goedkoopste aanbieder, zorg dat het op je site staat wie de goedkoopste is maar vertel er tevens bij waarom kopen via jouw advertentie het beste is.

Denk vanuit je eventuele klant en zorg dat alles voorgekauwd op je site staat, mensen die jou site lezen moeten het gevoel hebben dat je betrouwbaar en eerlijk bent. Ze zullen zeker niet de eerste keer meteen doorklikken naar je adverteerder maar als ze veel informatie op je site zullen vinden zullen ze zeker een aantal keer terugkomen om de informatie nog eens te lezen of nog eens na te zoeken. Vanaf dan is het zaak dat je ze met zachte hand in de richting van je adverteerder stuurt.
.

Conclusie

• Wees eerlijk op je site over het product
• Wees kritisch over het product
• Ga er van uit dat je klanten volledig onwetend zijn over het product maar het wel willen aanschaffen
• Ga uit van het feit dat de productbeschrijving bij de adverteerder lang niet voldoende is en zorg dus dat je nog een stukje verduidelijkt
• Geef aan waar ze het product goedloper kunnen kopen maar waarom ze toch bij jouw adverteerder moeten zijn
• Geef stap voor stap aan hoe de bestelprocedure in zijn werk gaat
• Geef zoveel mogelijk exact aan hoe lang het duurt voor ze het product ontvangen
• Geef stap voor stap aan hoe de mensen moeten handelen als het product niet in orde is en hoe ze dus kunnen ruilen
• Zorg dat de juiste mensen naar je site komen en op je site blijven en willen blijven.