InfoCash

Artikel

Keytrade Bank wil Nederland veroveren!

Auteur: Informateur | geschreven op 31-01-2011

De Belgische Keytrade Bank wil naar Nederland. Onbekend is onbemind! Wie is Keytrade? In België zijn ze vooral bekend als internetbank en online broker met scherpe tarieven. De focus zal dan ook meer dan waarschijnlijk op online beleggen richten, met name voor de particulier. Dat wordt dus vechten tegen Binck en Alex. De verwachting is dan ook dat je weldra een reclamespotje van Keytrade op TV kan verwachten. Een nieuwe concurrent dient zich aan.


Wie is Keytrade Bank?

Keytrade was de eerste online beleggingssite in België onder toen nog de naam VMS-Keytrade. In 2002 verandert de naam in Keytrade Bank, een volwaardige internetbank en in België zeker geen onbekende speler als online broker. Vandaag zijn ze, althans naar eigen zeggen, in België de onbetwiste marktleider inzake online transacties en het beste alternatief voor de grootbanken! Detail: ze behoren tot de groep Landbouwkrediet. Dit is ook de shirtsponsor van de Belgische trots in het veldrijden Sven Nijs. Misschien beter bekend als de kannibaal van Baal (zijn geboortedorp). En nu richten ze dus hun pijlen op buurland Nederland.

Keytrade versus Binck en Alex in Nederland? 

De toekomst zal het uitwijzen maar de belangrijkste doelgroep van Keytrade Bank, ook in Nederland, is meer dan waarschijnlijk de particuliere, online belegger. En dan kom je zowiezo in het vaarwater van Binck en Alex. De hierna volgende tarieven gelden nu in België. Benieuwd wat het in Nederland gaat worden en of ze de concurrentieslag met de concurrenten Binck en Alex kunnen winnen. Het is dus zaak om als online belegger de kosten te vergelijken.

• Kosten voor beurstransacties vanaf € 7,50 op Euronext Brussel.

• Kosten bij fondsen: € 9,95 instapkosten op fondsen. Geen verkoop- of uitstapkosten.

Wat hebben ze nog te bieden?

gratis: real time koersen vanaf 3 uitgevoerde transacties/maand;

geen bewaarlonen (voor particulieren) en geen beheerkosten.

Let wel: de tarieven van de voornaamste beurstransacties zijn excl. beurstaksen!

1. EURONEXT Brussel:

per order en per blok van 0 tot € 2.500: € 7,50;

per order en per blok van € 2.501 tot € 5.000: € 14,95;

per order en per blok van € 5.001 tot € 50.000: € 24,95.

2. Amsterdam en Parijs:

per order en per blok van 0 tot € 5.000: € 14,95;

per order en per blok van € 5.001 tot € 50.000: € 24,95.

3. Optiemarkten:

- Amsterdam, Brussel, Parijs: per contract met een minimum van € 14,95 per transactie € 2,95.

- US: per contract (met een min. van $ 19,95): per transactie: $ 2,50.

Naast online beleggen...

Keytrade heeft ook kredietkaarten en verzekeringen. Met speciale aanbiedingen: raadpleeg hun website hiervoor. Dit onderdeel wordt echter niet in detail behandeld omwille van nu nog te weinig informatie hierover met betrekking tot de Nederlandse markt.

Tenslotte

Wanneer de stap naar de Nederlandse markt effectief ingaat, is nog niet bekend. Maar als u online belegt, is het wel de moeite waard om de berichtgeving hierover te volgen. Bij het plaatsen van een order zijn de transactiekosten toch altijd van belang. En die tarieven zijn wel erg scherp bij Keytrade. Als belegger spelen zij een grote rol: deze euro's bij aan- en verkoop ben je in elk geval kwijt... Een vergelijking met Binck en Alex is hierbij zeker de moeite van het bestuderen waard. En vergeet ook de beurstaks niet!