InfoCash

Artikel

Uitgaven en inkomsten

Auteur: Patricki | geschreven op 15-04-2011

Geld speelt een belangrijke rol in ons leven en daarom zullen we in dit artikel het gaan hebben over twee belangrijke dingen, namelijk inkomsten en uitgaven. Deze twee dingen zijn van elkaar afhankelijk. Om de uitgaven kunnen we helaas niet heen, maar inkomsten zullen we moeten maken om de uitgaven in evenwicht te brengen met de inkomsten. Wat er uit gaat, zal ere ook in moeten komen!


De financiële situatie

Tegenwoordig hebben we overal geld nodig. Het is een goed geworden, dat nodig is om dingen te kunnen kopen, af te betalen en om leuke dingen mee te doen. Al snel komen we tot twee belangrijke dingen en dat zijn inkomsten en uitgaven. Kortgezegd kan er gezegd worden: er komt geld binnen en er gaat geld uit. Ons financiële situatie is afhankelijk van wat er uit en er in gaat. Wanneer er meer uit gaat, zullen we ook meer moeten verdienen. Zo logisch is dat!

Maar is het wel zo gemakkelijk als menigeen denkt? Ik zal je verlossen van deze vraag. JA! Alhoewel, ook NEE, want het is immers niet zo gemakkelijk om op de juiste manier met geld om te gaan.

Daarom zullen we in de volgende kopjes een aantal tips geven hoe we uitgaven en inkomsten in evenwicht met elkaar kunnen brengen. Daarvoor zetten we eerst de uitgaven en inkomsten uit.

Uitgaven

Vaak zijn er meer uitgaven dan inkomsten, maar dat wil niet altijd het geval zijn. Rijke mensen staan er om bekend dat ze veel geld hebben en daarom ook hoge uitgaven kunnen of mogen maken. Wat minder welgestelde mensen zullen voorzichtiger met hun uitgaven moeten omgaan, omdat hun inkomsten beduidend minder zijn. Uitgaven kunnen opgesplitst worden in een aantal soorten uitgaven. Niet elke uitgave is nodig, dus die kunnen gemakkelijk voorkomen worden. Er zijn helaas ook vaste uitgaven, maar ook variabele uitgaven die helaas maandelijks, jaarlijks of wanneer dat ook moge zijn, betaald moeten worden.

Daarom hier een belangrijke tip: vaste uitgaven, zoals gas, water, electriciteit hebben een apart spaarpotje waaaruit deze kosten betaald worden. Overige uitgaven, of nutteloze uitgaven (dan heb je het bijvoorbeeld over luxe uitgaven) kunnen worden voorkomen, door wat zuiniger om te gaan met bepaalde spullen en altijd op te letten op aanbiedingen. Het is namelijk totale onzin om als welgestelde geen aanbiedingen te kopen. Zie het maar zo, bespaar zo veel mogelijk!

Inkomsten

Dan heb je nog de inkomsten. Wanneer je hoge uitgaven hebt, zul je toch meer inkomsten moeten genereren. De enige oplossing hiervoor is: zoek een goede fulltime baan en gebruik je motivatie, enthousiasme en doorzettingsvermogen om te werken voor je inkomsten. Misschien vind je het allemaal zonde, omdat je zoveel uitgaven moet doen en eigenlijk zo hard moet werken voor het betalen van je belasting...

Houd gewoon in je achterhoofd, dat je pas hoge uitgaven mag doen als je spaarpot/bankrekening het toelaat dat je deze uitgaven kunt doen. En dan niet: er komt 2500 euro per maand binnen, de volgende maand ook. Dus deze maand mogen we 2500 euro opmaken. Houd altijd reserves, al verdien je genoeg per maand!