InfoCash

Artikel

Samenvoeging

Auteur: hollander1957 | geschreven op 02-05-2011

Is de mogelijke samenvoeging van 6 invorder afdelingen van het UWV een verbetering of juist een verslechtering en zou de keuze uitsluitend uit kostenbesparing moeten worden gemaakt of juist uit kwaliteit oogpunt genomen moeten worden


Samenvoeging UWV-FA zegen ja/nee

Binnen het UWV word hard nagedacht over het samenvoegen van de afdelingen FA ( financieel afhandelen), dit uit kostenbesparend oogpunt. Voor vele zal dat ook een verplaatsing van hun werkzaamheden betekenen.

Naar mijn mening ( en ik heb gewerkt op deze afdeling) is het zeker ook voor de klant een verbetering en wel om de volgende redenen:

a: landelijke dekking met voor ieder dezelfde regels.

b: door kleinere en centrale afdeling te maken een betere mogelijkheid geven om kwaliteit te garanderen.

Momenteel is het zo dat sommige afdelingen ( met name die van Amsterdam en Rotterdam) erg hun best doen het beste jongentje van de klas te zijn en daardoor zich onnodig hard en onverzettelijk opstellen. Echter dit gebeurd vooral door onkunde en ongevoeligheid van de medewerkers en management ( de enkele goede nagelaten) is het peil op deze 2 kantoren ver onder het aanvaardbare niveau.

Door er één centrale afdeling van te maken geeft dit het UWV de kans om hun beste mensen erop te zetten met een gemotiveerde management team erboven. Welke op de hoogte is van de werkzaamheden.

De meeste fouten welke nu gemaakt worden op deze afdelingen komen voort uit een onkunde  ( managementteams die niet eens weten wat de werkzaamheden zijn) en medewerk(st)ers welke min of meer gedumpt zijn van andere afdelingen waar ze niet meer hanteerbaar waren. Dit gaat zeker voor de afdeling in amsterdam op voor 50% van de medewerk(st)ers.

Als ik zo vrij mag zijn het hogere management van de afdeling UWV te adviseren zou ik ze de raad mee willen geven om eens goed te kijken naar het kantoor in arnhem, hier zit een goed geoliede en gemotiveerde managementteam en weten ze waar ze mee bezig zijn.