InfoCash

Artikel

Geld besparen door slim boodschappen te doen.

Auteur: Webmaster | geschreven op 15-06-2011

Je kent het vast wel: Vrijdagmiddag na je werk, vlak voor het avondeten nog even snel boodschappen doen voor het weekend. Je wandeld door de supermarkt en bij de kassa verbaas je je over de extreme hoeveelheid boodschappen. Om nog maar niet te praten over het bedrag dat je moet afrekenen.


Doe geen boodschappen als je trek hebt.

Een bekende kreet, maar veel mensen luisteren er niet naar. Wanneer je boodschappen doet als je trek hebt neem je altijd meer mee dan dat je daadwerkelijk NODIG hebt. Het zal je dus meer geld kosten. Daar komt bij dat het meestal niet de meest gezonde producten zijn die je dan extra mee neemt.

Probeer dus op een ander tijdstip boodschappen te doen. Wanneer het makkerlijkste tijdstip is als je trek hebt, neem dan een appel of ander stuk fruit voordat je boodschappen gaat doen. Je maag is dan even gevult en dus zul je minder snel extra producten meenemen. Wat hiervoor ook goed helpt is een groot glas of 0,5l flesje water leeg te drinken. Dit heeft hetzelfde effect met betrekking tot het vullen van je maag.

Maak een boodschappenlijstje.

Het klinkt ouderwets, maar is toch zeer effectief. Ik zelf doe 1x per week boodschappen op de bekende vrijdagmiddag, vlak voor het avondeten. Om mezelf te helpen niks te vergeten, maar ook niks extra's mee te nemen maak ik van te voren een boodschappenlijstje. Er ligt bij mij een schrijfblokje in de keuken en zodra iets op of bijna op is schrijf ik het op mijn lijstje. Donderdag avond of vrijdag ochtend na het ontbijt pak ik het lijstje en bedenk of er nog iets extra's bij moet. Bijvoorbeeld omdat we visite krijgen of omdat ik wat speciaals wil koken. Zodra ik vrijdagochtend de deur uit ga is mijn lijstje dus compleet. Wanneer ik dan boodschappen doe hoef ik dus alleen maar te halen wat er op mijn lijstje staat. Op die manier weet ik zeker dat ik alles heb en het is een extra drempel om wat extra's mee te nemen. Ik moet dan afwijken van mijn lijstje.

Voor mij heeft dit heel erg geholpen en het scheelt me tussen de €10,- en €30,- per week!!