InfoCash

Artikel

Economische crisis

Auteur: Persianonly | geschreven op 06-10-2011

Nederland leent geld aan Europese landen, krijgt Nederland het terug? of wordt het op andere manieren terug verdient. Hoewel Nederland zich goed staande weet te houd ligt euro wel op sterven.


Economie

De huidige schuldencrisis in het eurogebied kon ontstaan doordat enkele eurolanden lange tijd een te groot begrotingstekort hadden of onverstandig economisch beleid voerden.

Nederland heeft ruim 3 miljard euro naar Griekenland gestuurd, hiermee was het de bedoeling om de Grieken uit de crisis te halen. Echter zijn ze erachter gekomen dat Griekenland de lening niet terug kan betalen. Doordat Griekenland nu ver onder de nul staat is er besloten om ze beter failliet te verklaren, d.w.z van roodstaan naar neutraal te brengen. Hierdoor is Griekenland weer schuldvrij. Waar blijft ons geld dan?

Het geld wat verloren is gegaan om Griekenland binnenboord te houden wordt op een andere manier terug verdient. Met als gevolg dat de prijzen in Nederland onbetaalbaar hoog zullen gaan worden. Daarnaast is ook Italië de facto het volgende Griekenland  – dan eenzelfde behandeling moet krijgen. Waardoor daar ook nog eens een verloren lening naartoe gaat. Waar blijven 'de beloftes' van de Euro?

Hierna volgen waarschijnlijk ook nog eens de landen Portugal en Spanje. Ook Nederland komt aan de beurt als het zo doorgaat en welke landen zijn er dan nog over om ons te helpen?

 

Euro ligt op sterven

Er wordt naar een oplossing gekeken om de euro toch nog te redden ( ookal zijn er maar weinig landen die hierin geloven ). Een van die oplossingen wat op tafel werd gelegd is om de waarde van de euro te dalen zodat het gelijk kom te staan met de Dollar. Ook wordt er overlegt om een speciale munteenheid te maken voor landen die zich wel staande kunnen houden in Europa. Kortom Europa wordt kleiner naarmate de Euro sterft.