InfoCash

Artikel

Is internetbankieren wel veilig?

Auteur: Webmaster | geschreven op 23-01-2012

Steeds meer mensen maken gebruik van internetbankieren. Maar zijn je geld en persoonlijke gegevens wel zo veilig? Steeds vaker komt het nieuws dat het hackers is gelukt om bij de persoonlijke gegevens van klanten van grote bedrijven te komen.


Gebruik van internetbankieren.

Het gebruik van internetbankieren is snel, makkelijk en scheelt een hoop administratie. Maar is het wel zo veilig? Al onze uitgaven zijn te zien op ons overzicht. Dus mocht internetbankieren gekraakt worden dan zijn het niet alleen ons adres gegevens en onze geboortedatum die bekend worden, maar ook wat we wanneer aanschaffen.

Hoe vaak doen we boodschappen, waar doen we dat en voor hoeveel geld in de week doen we boodschappen? Voor de vrouwen onder ons, kopen we vaak schoenen en tassen? Waar werken we? Wat verdienen we? Wat staat er op onze spaarrekening? Alles is af te lezen op ons overzicht van bij- en afschrijvingen.

Internetbankieren op je telefoon. 

Telefoons zijn niet goed beveiligd. Dus ondanks dat het erg handig is omdat je je telefoon standaard bij je hebt is ook dit waarschijnlijk niet zo'n veilige manier. Denk hier dus goed over na voordat je het gebruikt.

Emails van oplichters welke lijken op emails van de bank.

Regelmatig wordt ik gewaarschuwd voor alweer een mailtjes dat verstuurd wordt door oplichters om mijn wachtwoord en inlogcode te achterhalen van internetbankieren. Deze oplichters zetten vaak een link in het mailtje naar een website van henzelf die extreem veel lijkt op de website van de bank. Je wordt hier gevraagt om in te loggen en wanneer je dit doet hebben de oplichters je inlogcode en wachtwoord en kunnen zij vervolgens je hele rekening leeg plunderen. Om dit geld dan weer terug te krijgen moet je veel geduld en geluk hebben.

De websites zijn vaak geen beveiligde websites. Gebruik om naar de website van je bank te gaan altijd een link die je zelf hebt toegevoegd aan je favorieten of voer het adres handmatig in in de adresbalk. Ook kan je een valse website herkennen aan het feit dat hiervan het adres meestal begint met http:// in plaats van https:// zoals die van de bank.