InfoCash

Artikel

Griekse euro crisis

Auteur: rene84 | geschreven op 09-02-2012

Griekenland is vernietigd maar hoe komt dat nou eigenlijk? zijn het de burgers de regering of is het een invloed van buiten af griekenland die een grote rol heeft gespeeld?


Griekse Crisis

Jaren lang heeft een amerikaanse bank griekenland geholpen met risico volle financiele constructies zodat de toren hoge schuld van griekenland verborgen bleef en dat  ze konden pronken met mooie cijfers waar heel europa is ingetrapt. Doordat deze bank griekenland heeft geholpen konden zij miljoenen dollars in hun zak steken.

De gevolgen zijn nu dat de bevolking de dupe is van het wanbeleid van de griekse regering en niet alleen de griekse bevolking maar heel europa voelt de gevolgen van het wanbeleid. De burgers moeten salaris inleveren en harder en langer doorwerken en in de ergste gevallen raken mensen hun baan en huis kwijt of kunnen moeilijk rondkomen omdat de lasten stijgen.

De amerikaanse bank heeft in 2001 de griekse minister geholpen met bepaalde trucs om de schuld te verlagen. Het rare er van is is dat de europese controleur eurostat op de hoogte was van wat er afspeelde maar er geen kwaad in zag. Echter door deze trucs en wanbeleid is er nu dus de welbekende euro crisis.

De amerikaanse bank die eigenlijk de hoofdschuldige is van deze hele crisis word nu zelfs aangewezen om de crisis op te lossen. Medewerkers van de bank zijn in zeer korte aan de slag gegaan bij de europese centrale bank (ecb) en in griekenland en in italie.

Doordat degene die de hele zeepbel van de crisis hebben gecreeert en nu verantwoordelijk zijn gemaakt als redders voor de euro zal er uiteindelijk nooit iemand worden gestraft voor het leed dat ze hebben veroorzaakt aan de europese hardwerkende burgers.

Hopelijk bedenken de veroorzakers van de crisis snel een oplossing waardoor we deze slechte jaren snel kunnen vergeten.