InfoCash

Artikel

Online panels is een manier om online te sparen

Auteur: Webmaster | geschreven op 17-03-2012

Tegenwoordig kun je lid worden van allerlei online panels. Het meerendeel maakt gebruik van online vragenlijsten die je anoniem kunt invullen. De enquetes onderwerpen zijn zeer uiteenlopend te noemen. Van nieuwe chips smaken t/m de sigaretten die je wel of niet rookt. Daarnaast maakt een klein deel gebruik van offline enquetes afnemen bijvoorbeeld d.m.v. sms, telefoon of op een bijeenkomst.


Wat doet een online panel?

Kort gezegd is een online panel een marktonderzoeker. Of beter gezegd een bedrijf dat enquetes uitvoert om anoniem marktinformatie te verzamelen voor diverse bedrijven. Bijvoorbeeld om te bekijken hoe een nieuwe chipssmaak in de smaak zal vallen bij de consument of door te onderzoeken hoe tevreden men is over het onderwijs of andere onderwerpen.

Variatie:

Er zit veel variatie in de diverse online panels.  Er zijn panels die zich richten op enquetes afnemen,  telefonisch contact zoeken, sms sturen of op locatie onderzoek doen.  Ook is er veel diversiteit onder de soorten online panels. Een enkel heeft een online community waar je naast het deelnemen aan enquetes,  ook kunt deelnemen aan de community d.m.v.  meningen schrijven. Daarnaast richten bepaalde online panels zich op specifieke doelgroepen,  zoals studenten.

Doel en bereik:

In tegenstelling tot bijvoorbeeld welkveldtrajecten, is er een grote doelgroep te bereiken en is er een zeer snelle respons. Voor een bedrijf is dit een betrouwbare manier om uit te zoeken als en hoe een product of dienst in de markt ligt of hoe dit wordt ervaren.

Voordelen voor de leden:

De voordelen voor de leden zijn divers te noemen. De vergoedingen verschillen per online panel. Er is o.a. keuze uit panels met:

  • Een vergoeding in geld. Veelal wordt het tegoed bewaard in het account tot dat er een bepaald bedrag is gespaard.
  • Een vergoeding in punten. Veelal wordt het tegoed bewaard in het account tot dat er een bepaald bedrag is gespaard.
  • Een vergoeding in de vorm van punten of parels die omgezet kan worden naar online of offline bonnen. Denkend aan: een iris cheque, een bol. com bon en diverse andere.
  • Daarnaast hebben vele online panels extra programmas waardoor een lid kans maakt op prijzen, geld, extra bonnen en andere.