InfoCash

Artikel

Een inleiding in de GPT-wereld

Auteur: marcootje1 | geschreven op 01-08-2012

De afkorting GPT staat voor Get Paid To. Een tijd geleden schoten deze GPT-sites als paddestoelen uit de grond. Persoonlijk heb ik er vele zien komen en gaan. Hoe werken deze sites nu en wat levert het op? In dit artikel zal ik hier antwoord op proberen te geven.


Hoe het werkt

Deze GPT sites zijn gekoppeld aan affilatieprogrammma's. Deze programma's leveren een bepaalde vergoeding op wanneer men mensen doorverwijst naar bepaalde advertenties. Wanneer deze bezoekers ook daadwerkelijk wat aanschaffen kunnen deze vergoedingen aardig oplopen. Deze GPT sites proberen dit voornamelijk met betaalde mails, betaalde aanmeldingen, betaalde enquetes en meer. Hiervoor krijgen de leden zoals hierboven al duidelijk werd een vergoeding, deze vergoeding is dus eigenlijk een deel van de vergoeding die de site zelf krijgt van dit affilatieprogramma.

Wat het oplevert

Na lid te zijn geweest van veel verschillende GPT-sites, kan ik concluderen dat het in feite haast niets opleverd. Deze "betaalde mails" leveren vaak 1 cent of minder op, rekening houdende met een uitbetalingsgrens van 10 euro moeten er maar liefst 1000 mails verstuurt worden voordat jij aan een uitbetaling zit. Daarnaast is het ook een doodsaaie klus om deze mails allemaal aan te klikken (anders ontvangt men natuurlijk geen vergoeding). Ook de enquetes, betaalde aanmeldingen, eigenlijk vrijwel alle opties leveren zeer weinig op. Deze zijn ook vaak niet aanwezig. De enige manier waarop wel een aardig bedrag verdient kon worden was het aanmelden van andere leden. Referrals aanbrengen wordt dit met een mooi woord genoemd. Hierbij krijgt men een deel van wat deze referral op de site verdient, bijvoorbeeld 10%. Het idee hiervan is natuurlijk ideaal, de rest verdient en jij verdient mee (helaas denkt vaak iedereen hier op deze manier over). Vaak staat er ook een directe vergoeding tegenover. Het aanmelden van leden is vrij gemakkelijk te regelen door het kopen van betaalde mails bij andere GPT sites. Zelf had ik het voor elkaar gekregen rond de 100 leden aan te melden bij een bepaald site. In eerste instantie leek het voor een leuk bedrag te gaan zorgen, maar als snel zag ik dat steeds meer leden zich begonnen af te melden. Op dit moment is het geïnvesteerde bedrag er nog steeds niet uit. Ik raad daarom ten zeerste af dit te doen.

De enige manier waarop sommige van de websites wel nuttig kunnen zijn, is bij online winkelen. Bepaalde websites geven namelijk een deel van jou aankoop terug (denk hierbij aan een percentage van rond de 5%). Het grote geld dat deze websites verder beloven is natuurlijk een fabeltje, trap hier niet in, de gemiddelde tijd tot een uitbetaling is veel langer dan je denkt. In vergelijking maakt een krantenwijk je nog sneller miljonair!