InfoCash

Artikel

Beleggen of sparen

Auteur: Remco_nl | geschreven op 26-03-2013

Mooie tijden om via een vaste maandelijkse inleg geld te "maken" via een beleggingsverzekering zijn momenteel verleden tijd. Maar wat is dan de juiste keus.... een spaarrekening? In onderstaand artikel meer over de mogelijkheden om wellicht uw oudedagsreserve iets zekerder te stellen.


Van Beleggen naar sparen

Voorheen in mooie economische tijden werden ze massaal gesloten voor een appeltje voor de dorst of voor de opbouw van een gedegen oudedagsreserve; de beleggingsverzekering. Voor de klant een mooi product met mooie eindkapitalen als prognose, voor de adviseur een nog leuker product gezien de verdiensten. 

Helaas is er na jaren weinig meer over van die mooie beloftes. Gezien de huidige econmische situatie  is ook de waarde van een beleggingsverzekering niet meer wat het geweest is. Prognoses worden niet meer gehaald en de verzekeringennemer loopt in sommige gevallen honderden euro's mis op einddatum. 

Massaal kijken de gedupeerde naar een veilig alternatief. Momenteel is wellicht de meest voor de handliggende oplossing het spaargeld wegzetten op een spaarrekening. 

Door een vast bedrag per maand te sparen op de spaarrekening in plaats van een beleggingsverzekering worden tegenwoordig hogere resultaten geboekt, uitgaande van een looptijd van minimaal 15 jaar tegen een rente van 2%. Daarbij komt dat deze rente vaak nog hoger is als men voor langere tijd een bedrag vast laat zetten op een geblokkeerd deel van een spaarrekening. Dan nog maar te zwijgen over de buitensporige kosten die worden geregekend door de verzekeraar bij het opnemen of wijzigen van uw beleggingspolis. 

Het is mogelijk om een lopende beleggingspolis open te breken. De waar de is op te vragen bij de verzekeraar. Dit dient men veelal schriftelijk te doen. Vervolgens kan er gekozen worden de belegde waarde op te nemen en de polis te beeindigen. De waarde kan veelal ineens gestort worden in een depot waarna er extra of in vaste termijnen bijgestort kan worden. Een bank zal normaliter geen kosten rekenen wanneer er opname of  

Wellicht het vergelijken waard... in deze tijd is elke gewonnen euro er tenslotte één.