InfoCash

Artikel

Telefoonabonnement zonder BKR

Auteur: Onbekend | geschreven op 01-12-2010

Een telefoonabonnement zonder toetsing bij het BKR is soms lastig te krijgen. In dit artikel meer informatie over een BKR registratie en informatie over een telefoonabonnement zonder BKR toetsing. De verschillen met een telefoonabonnement zonder BKR en een gewoon telefoonabonnement worden ook besproken.


Telefoonabonnement

Bij sommige providers/websites is het wel mogelijk om een telefoonabonnement af te sluiten met een negatieve BKR registratie. Bij andere providers niet. Wanneer providers een telefoonabonnement toestaan kijken ze vaak naar het type registratie, en waar. Wanneer je bijvoorbeeld een kleine schuld hebt, of dat het buiten jouw schuld om is gegaan, zullen sommige providers coulant zijn. Wanneer je een kleine schuld hebt of de negatieve bkr registratie is buiten jouw schuld om, dan kun je het beste een begeleidende brief schrijven aan de provider. Daarnaast kun je natuurlijk ook een prepaid toestel kopen of een sim-only abonnement afsluiten.

Registratie BKR

Bijna iedereen in Nederland staat ingeschreven bij het Bureau Krediet Registratie te Tiel (BKR). Bijvoorbeeld als je een telefoonabonnement hebt, sta je al ingeschreven. Of wanneer je een lening hebt afgesloten, sta je ook geregistreerd. Maar wanneer je je verplichtingen niet kunt nakomen kan er een negatieve registratie van gemaakt worden. Veel kredietverstrekkers kijken eerst bij het BKR of je je wel aan je betalingsverplichtingen houdt. Iemand met een negatieve BKR registratie zal in het algemeen tegen een hoger tarief geld lenen. Een registratie bij het BKR is bedoeld om de persoon te beschermen tegen nog meer schulden.

Telefoonabonnement of SIM only

Een telefoonabonnement zonder BKR is vaak duurder dan een gewoon abonnement. Wanneer je goedkoper wilt bellen, kun je ook een SIM only abonnement overwegen. Je kunt dan zelf een goedkope prepaid telefoon kopen en de SIM kaart er in stoppen. SIM only abonnementen zijn erg goedkoop in vergelijking met telefoonabonnementen. Daarnaast zijn de meeste SIM only abonnementen zonder toetsing bij het BKR verkrijgbaar.