InfoCash

Artikel

Geld verdienen zonder extra werk

Auteur: rpoelke | geschreven op 11-04-2010

Door de huidige crisis stijgen onze uitgaven, terwijl ons loon gelijk blijft. We zullen moeten leren om bewuster met ons budget om te gaan of een extra baantje te nemen. In dit artikel vind je een heel wat tips om bewuster te leven en je budget onder controle te houden.


Een goed budgetbeheer

Een goed budgetbeheer kan je helpen om bewuster met je inkomen om te gaan. Stel een maandelijks budget plan samen, waarin alle vaste kosten verwerkt zitten. Je weet dan exact hoeveel je over hebt om uit te geven. Zet elke maand een klein bedrag vast op een spaarrekening om extra kosten zoals verwarming, belastingen en onvoorziene rekeningen te betalen. Op deze manier heb je steeds wat reserve.

Houd je bankrekening uit de rode cijfers

Probeer niet meer geld uit te geven dan op je bankrekening staat. Alles wat je extra uitgeeft wordt vermeld in de vorm van rode cijfers. Dit kan je vergelijken met een tijdelijke lening. Op dit bedrag dien je ook intresten te betalen en die lopen soms hoog op. Het bedrag plus de interesten wordt de volgende maand van je rekening afgehouden.

Gebruik het minimum aan huishoudtoestellen

Huishoudtoestellen gebruiken veel energie en geven je de indruk dat het werk lichter wordt. Tracht deze zo weinig mogelijk te gebruiken om je energie factuur te verlagen. Samen afwassen is fijn, goedkoper en bevorderd het sociaal contact met elkaar. Een droogkast is ideaal bij regenweer, maar op een zonnige dag kan je de was even goed buiten hangen. Je was ruikt veel frisser en aangenamer.

Fiets naar je werk

Wanneer je naar het werk fietst heb je extra beweging en dit kan een avondje fitnessen vervangen. Veel werkgevers moedigen hun werknemers aan met een extra vergoeding. Deze kilometer vergoeding is aantrekkelijk en moet je niet gebruiken om benzine te kopen. Het is een extraatje dat je kan gebruiken om eens iets extra te kopen of betalen.

Koop geen kant en klare maaltijden

Kant en klare maaltijden zijn misschien snel klaar, maar meestal duur. Doordat ze al een tijd op voorhand bereid werden zijn veel vitaminen al verdwenen wanneer ze op tafel komen. Zelf eten klaarmaken is dus niet alleen goedkoper, maar ook gezonder. Zelf koken hoeft niet veel tijd te kosten. Je kan ook snel een gezonde maaltijd klaarmaken.