InfoCash

Artikel

Hoe kan ik geld besparen?

Auteur: kimberly18 | geschreven op 31-07-2010

In deze economisch moeilijke tijden wil iedereen toch wat sparen en besparen op hun aankopen. Maar hoe doen zij dit? Ik zal in dit artikel enkele tips proberen meegeven!


Hoe kan ik besparen?

Je wilt dus besparen, ik kan je hier enkele tips meegeven:
-Zorg ervoor dat je dubbele beglazing hebt in je huis, je huis goed geïsoleerd is, je de lichten uitdoet wanneer je weggaat, nooit je apparaten op stand by laten staan maar volledig uitschakelen... Zo verlies je minder energie, en dit ga je ook voelen op je energiefactuur!
-Nu neem je misschien enkel merken, maar kijk ook eens bij de witte producten. Deze zijn misschien geen bekend merk, maar minstens even goed en nog eens goedkoper bovendien!
-Wanneer je een nieuwe gsm, nieuwe laptop,... ofzo wilt, kan je misschien eerst eens kijken op internet voor een tweedehands exemplaar. Dit kan nog zeer jong zijn, is daarom niet slechter, maar is wel goedkoper dan wanneer je het in de winkel nieuw zou kopen!
-Je hoeft ook geen merkkledij te kopen. Er bestaan ook kledingswinkels die ongeveer dezelfde kleding aanbieden. Ze zijn dus even modieus. Ze zijn misschien niet van een bekend merk, maar zien er wel ongeveer hetzelfde uit en verschillen heel wat in prijs!
-Wanneer je niet veel op internet gaat, is het misschien beter om over te stappen naar een op maat aangepast tarief bij je provider. Anders betaal je toch maar voor uren waarop je internet niet eens gebruikt.
-Wanneer je meerdere tv-toestellen in huis hebt, is het misschien een beter idee om toch enkele weg te doen. Zo verbruik je ook minder energie, wat dus ook zorgt voor een lagere energiefactuur.
-Wanneer je veel gerief hebt dat je niet meer gebruikt, kan het misschien beter zijn dat je het wegdoet. Niet zomaar wegdoen! Kijk eerst even of je het nog kan verkopen. Wanneer het nog verkoopbaar is, kan je het verkopen op een rommelmarkt of op Ebay. Soms kan je zelfs zaken ruilen, zoals onder andere kleren, schoenen...
-...

Ik hoop dat deze tips je kunnen helpen om te besparen!