InfoCash

Artikel

Besparen, van noodzaak tot sport

Auteur: pannehoeve | geschreven op 11-08-2010

Besparen is voor veel mensen noodzakelijk. Op het moment dat het moet is het ook niet leuk. Nooit geld voor iets leuks, nooit geld voor iets extra’s. Het is ook om moedeloos van te worden. Maar als je het besparen nu eens gaat zien als extra inkomen en van dat extra inkomen ook af en toe eens iets apart zet? Is besparen dan nog wel zo vervelend?


Geld terug acties

Vroeger zaten er leuk etiketjes op de producten die aangaven dat je je geld terug kon krijgen op het moment dat je de barcode van het artikel in stuurde. Tegenwoordig zie je dit weinig meer in winkels maar des te meer op internet.

Geen overbodige producten

Het verstandigste is om een apart rekeningnummer te houden voor de geld terug acties. Het is ook wel verstandig om alleen die producten te kopen die je toch nodig hebt voor je dagelijks gebruik.
Als je bijvoorbeeld normaal geen pizza eet, koop het dan nu ook niet omdat er een geld terug actie aan zit. Op het moment van schrijven zijn de luchtige crackers van Lu in de actie en krijg je op een pak Lu je geld terug. Je kunt natuurlijk nu wel een boterham vervangen door een cracker. De voedingswaarde blijft hetzelfde.

Geld van de actie apart zetten

Het geld wat je terugontvangt van de geld terug acties kun je nu op een apart rekeningnummer laten storten. Of je nu een brood extra had gekocht of je koopt een pak crackers, dat geld was je toch al kwijt. Als je dan het geld van de actie terug laat storten op een speciaal rekeningnummer is dat je spaarpotje voor leuke dingen.

Aanbiedingen

Hetzelfde kun je doen met aanbiedingen. Heb je normaal iets voor € 2.00 en kost het deze week maar € 1.50 dan kun je deze week € 0.50 in een potje doen. Als je dan een potje neemt waar je alleen maar geld in kunt doen en die je met de blikopener moet openen om geld eruit te halen dan is de kans groot dat je dat potje dichtlaat.

Iets leuks

Wat wij hier thuis doen is dat iedereen na een jaar mag raden wat er in de pot zit. Degene die er het dichtst bij zat mag kiezen wat we van het geld van de pot en de extra spaarrekening gaan doen. Het moet uiteraard wel een gezinsuitje zijn maar op die manier hebben we altijd iets om naar uit te kijken en vinden de kinderen het ook leuk om geld wat bijvoorbeeld op de grond ligt in de pot te doen