InfoCash

Artikel

Grote verschillen in spaarrente

Auteur: spaarder | geschreven op 03-09-2010

Spaarrentes met elkaar vergelijken loont de moeite. Door spaarrekeningen te vergelijken, kunt u meer rendement halen uit uw spaargeld.


Hoogste spaarrente

Het maakt niet uit of de rentestand hoog is of laag. Het loont altijd de moeite om spaarrentes met elkaar te vergelijken. In 2008 liep de spaarrente op tot 5,25 procent terwijl de Nederlandse grootbanken slechts rentes boden tussen de 2,5 en 2,8 procent. In 2010 bedraagt de spaarrente maximaal 2,7 procent, maar vergelijken loont nog steeds de moeite.

De laagste rente op een spaarrekening is op dit moment 0,5 procent en de gemiddelde spaarrente bedraagt tussen de 1,5 en 1,8 procent. Door goed te vergelijken is een spaarrente van 2,4 tot 2,7 procent bij meerdere banken mogelijk.

Altijd voor de hoogste spaarrente gaan


Uw spaarrekening moet u minimaal eens per kwartaal vergelijken met de spaarrentes die andere banken bieden. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat u extra geld krijgt, zonder dat u er veel moeite voor hoeft te doen. Voor een klein verschil in spaarrente kunt u niet overstappen, dit loont namelijk niet de moeite. Veel Nederlanders zijn door de val van de Icesave bank in 2008, toch weer overgestapt naar één van de Nederlandse grootbanken.

Wat gebeurt er als mijn bank failliet gaat?
De Nederlandse Bank stelt zich garant voor de spaartegoeden indien een bank, die onder haar toezicht, staat failliet gaat. Per rekeninghouder keert de toezichthouder in dat geval maximaal €100.000 uit. Indien het een en/of rekening betreft, bedraagt het garantiebedrag dus €200.000.

Hoe kan ik overstappen van bank?
Het maakt niet uit waar uw betaalrekening loopt, u kunt altijd overstappen naar een andere bank. Stel u hebt een betaalrekening bij de Rabobank, en u wenst een spaarrekening bij de Bank of Scotland af te sluiten? U kunt dan eenvoudig een rekening openen bij de andere bank en uw spaargeld over laten boeken vanaf de Rabobank.