InfoCash

Artikel

"Geld maakt niet gelukkig" of toch wel?

Auteur: Dannyy1992 | geschreven op 04-09-2010

"Geld maakt niet gelukkig". Een bekend spreekwoord maar is het ook waar? Tuurlijk gaat de gezondheid van jezelf en je familie voor. Maar een beetje geld is altijd wel handig. Maar hoe kom je eraan? Hard werken, Geluk hebben? Het kan op alle manieren. Misschien win je wel wat met de Lotto. Of werk je je hele leven hard en heb je bakken met geld. Toch zijn er steeds meer mensen die te weinig geld hebben. Mensen komen op straat te wonen en hebben niks meer. Geen familie, Geen geld helemaal niks. Hoe zit het dan daarmee?


Geld verdienen

Geld verdienen is niet altijd het makkelijkste wat er is. Tegenwoordig heb je steeds meer diploma's nodig en steeds betere wil je een goede baan kunnen krijgen. Ook al heb je soms de beste diploma's het kan altijd nog fout gaan bij het sollicitatiegesprek. Maar daar moet je niet vanuit gaan. Tegenwoordig zie je ook veel in gezinnen dat zowel de vader als moeder werkt. Het is ook beter natuurlijk want des te meer inkomsten je hebt met je gezin. Maar wat nou als je net een kind hebt, Meestal worden er dan baby-zitters gehuurd. Toch is dat niet altijd de slimste oplossing. Kinderen willen bij hun ouders zijn en helemaal op een jonge leeftijd. Ze kennen nog weinig mensen en willen bij een vertrouwd persoon zijn. Maar waar zou je dan voor kiezen, Het geld of toch gelukkig zijn?

Geld maakt wel gelukkig

Bij sommige mensen staat geld bovenaan het lijstje, Maar het rare daarvan is de meeste mensen die geld belangrijk vinden die werken weinig. Ze hebben of een Lotto gewonnen of ze hadden al veel geld. Als je veel geld hebt dan heb je ook minder zin om te werken omdat het eigenlijk toch niet nodig is. Toch zou ik het je aanraden om te blijven werken. Stel dat er een keer iets gebeurt en je bent bijna alles kwijt. Dan heb je toch nog iets om op te leven.

Loterij

Bijna iedereen heeft wel eens meegedaan aan een Lotto, Maar wat is het nou precies?
Ja het is eigenlijk gewoon een loterij. Je koopt loten en je moet geluk hebben dat je wat wint, Meestal geef je veel uit en dan win je eindelijk is wat. Maar je hebt ook mensen die wel heel erg veel geluk hebben, Die doen bijvoorbeeld 1 keer meer en winnen gelijk de hoofdprijs. Het is maar net of je het geluk hebt of niet.