InfoCash

Artikel

De drie beste bespaartips

Auteur: spaarder | geschreven op 04-09-2010

Op de website van de Nibud, treft u handige tips aan om uw geldzaken goed op orde te houden. In dit artikel treft u de drie beste tips aan die ik op hun site heb aangetroffen. Ook treft u de slechtste tips aan die ik gevonden heb.


Besparingen

Op het internet treft u zeer veel tips aan om geld te besparen en om uw geldzaken beter onder controle te houden. De meeste tips die u aantreft zijn zo logisch, dat ze de moeite van het lezen niet waard zijn. Hierbij kunt u denken aan tips als: apparaten niet op de standby laten staan, lampen uitdoen in kamers waar niemand aanwezig is.

Drie beste bespaartips

De slechtste tips die ik heb aangetroffen zijn: de stortbak van de wc zo instellen dat er minder water uitkomt bij het doorspoelen, dit kunt u ook doen door een baksteen in de stortbak te plaatsen. Wat denkt u van de wc rollen platdrukken, zodat u en uw gezinsleden minder wc papier gebruiken.

Kritisch kijken naar uw maandelijkse lasten
De maandelijkse lasten komen iedere maand weer terug. U kunt het beste besparen door in deze kosten te gaan snijden. Abonnementen opzeggen, onzinnige verzekeringen de deur uit doen en natuurlijk uw hypotheek een keer tegen het licht laten houden.

Nadenken voordat u koopt
Voor grote uitgaven moet u beter gaan nadenken voordat u het koopt. Hebt u het echt nodig? Doet u er wel verstandig aan? Stel de aankoop uit te morgen en denk er een nachtje over na.

Hogere spaarrente
Zorg ervoor dat u een hoge vergoeding krijgt over uw spaargeld, dit kost u weinig moeite en kan u veel geld extra opleveren. Ook kunt u uw leningen vergelijken met andere aanbieders. Mogelijk kunt u een degelijke lening krijgen voor een lager percentage. Het is een kleine besparing, maar over langere tijd gerekend kan het veel geld besparen.

Door bovenstaande tips in acht te nemen, kunt u tientallen euro’s per maand besparen.