InfoCash

Artikel

Lenen kost geld

Auteur: Dannyy1992 | geschreven op 05-09-2010

Dit artikel gaat over het Lenen van geld, Veel gezinnen in Nederland lenen geld, Bijvoorbeeld als ze op vakantie willen gaan en ze hebben het geld net niet. Of ze komen geld tekort in een maand. Toch is dit allemaal niet zo verstandig, of toch wel?


Geld lenen kost geld?

Als je geld leent kost dit altijd geld. Het bedrag dat je leent moet je minimaal terug betalen, Maar daar bovenop komen ook nog extra kosten. Je moet namelijk over het bedrag dat je leent ook rente betalen. Die rente is niet niks, Het verschilt wel per bank hoeveel rente je moet betalen.

Is het verstandig?

Of het verstandig is om geld te lenen dat bepaalt ieder voor zich zelf. Niet iedereen vind het verstandig om geld te lenen, Helemaal niet om dit bij een bank te doen want daar betaal je meer als dat je krijgt. Want de rente betaal je over een bepaalde periode. Als jij bijvoorbeeld lang geld nodig hebt dan moet je meer geld betalen als je het bijvoorbeeld maar een dag leent. Toch zou ik het je persoonlijk niet aanraden om geld te lenen. Maar ik ben meer iemand van niks lenen en dan maar iets langer wachten totdat ik het geld zelf heb. Maar ieder heeft hiermee zijn eigen mening natuurlijk

Schulden door het lenen

Sommige mensen krijgen ook schulden door het lenen van geld, Dit is natuurlijk op de 1ste plaats vaak hun eigen schuld omdat ze dan niet doorhebben dat ze meer terug moeten betalen. Ook komt het erdoor dat ze er te lang over doen om het geld terug te betalen aan de bank, Hierdoor moet je steeds meer terug betalen en lopen de kosten gigantisch op.
Als je toch geld wilt lenen doe het dan verstandig en doe er niet te lang over om het terug te betalen. Denk dan aan de kosten die eraan vast zitten.

Tip

Toch wil ik jullie nog 1 tip geven met het lenen van geld, Of jullie er wat meedoen moeten jullie natuurlijk zelf weten maar wou het toch even kwijt.

Mocht je geld willen lenen, Doe dit dan verstandig. Kies een bank uit met de minste rente en doe er niet te lang over om het geld terug te betalen want de kosten worden alleen maar meer.