InfoCash

Artikel

Geld, Hoe ga je er mee om?

Auteur: Dannyy1992 | geschreven op 06-09-2010

Geld, Veel mensen weten niet hoe ze er mee moeten omgaan. Ze geven bijvoorbeeld teveel uit en houden dus weinig over. Vaak begint dat al van jongs af aan. Om te voorkomen dat je teveel geld uitgeeft moet je er extra goed op gaan letten. Het beste is om dat niet alleen te doen en dus met een partner of een goede vriend.


Het begint als je nog jong bent

Als je jong bent geef je ook vaak veel geld uit. Natuurlijk is dit niet alleen jou eigen schuld maar grotendeels wel. Als jou ouders er goed genoeg opletten dan leer jij ook beter met geld omgaan.

Het begin eigenlijk al als je klein bent, Je krijgt zakgeld en het word steeds meer. Dus dat betekent dat je steeds meer gaat uitgeven. Natuurlijk is dit niet slim , Maar ja wat wil je anders als je jong bent. Je wilt dingen kopen en dus doe je dat ook.

Als je ouder word

Als je wat ouder word ga je dus naar de middelbare school, Daar ga je nog meer geld uitgeven maar je verdiend ook meer. Als je slim bent geef je zo min mogelijk uit maar het gaat toch automatisch. Je gaat bijvoorbeeld met vrienden naar de supermarkt en gaat dus dingen kopen. Hiermee raak je weer geld kwijt en houd dus ook weinig over. Wees hier slim in.

Studenten

Als je op een gegeven moment gaat studeren dan begint eigenlijk het echte leven. Je krijgt beter werk en misschien wel een vaste baan. Dat betekent een beter en meer inkomen. En je word als aller belangrijkste: Verstandiger. Je geeft nog minder geld uit en bent dus slim bezig.

Advies

Als allerlaatste wil ik jullie nog een advies geven. Als jullie geld hebben geef het dan niet zomaar uit. Denk na met wat je doet.
Als je bijvoorbeeld wilt sparen doe dit dan in een kluisje en geef de sleutel aan iemand die je goed kan vertrouwen, Mocht je je geld echt nodig hebben dan kan je het aan diegene vragen en dan krijg je je geld.

Als je later kinderen krijgt, Spaar dan voor hun. Als hun bijvoorbeeld iets heel graag willen hebben help hun dan met sparen want anders komen ze er nooit.