InfoCash

Artikel

als nieuwe bestuurder je voertuig verzekeren

Auteur: mabye99 | geschreven op 06-09-2010

Veel jongeren die als beginnend bestuurder hun voertuig willen verzekeren moeten ontzettend veel daar voor betalen, daarom zetten bijvoorbeeld veel 16 jarigen hun scooter op de naam van een van hun ouders, dit is zeer gunstig voor de kosten per maand, maar er zit ook een tegenvallende kant aan.


nog even alle voordelen

Het grootste en daarbij ook het enigste voordeel aan een verzekering op de naam van je ouders zetten is de kosten die aan de verzekering gebonden zijn. even een voorbeeldje van een willekeurige verzekeraar. voor een brommerverzekering betaal ik 169 euro.
- 0 schadevrije jaren
- 0 jaar in bezit van het rijbewijs
- 16 jaar oud
- automaat bromfiets 45 km voor een brommerverzekering betaalt mijn ouder 37,73 euro.
- 10 schadevrije jaren - 8 jaar in het bezit van een rijbewijs - 40 jaar oud - automaat bromfiets 45 km de kosten zijn per jaar, voor enkel een WA verzekering WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid, en is dus alleen voor de schade die u anderen aanbrengt.

Dan de nadelen

Het eerste nadeel aan een brommer op de naam van de ouder verzekeren is dat je geen schadevrije jaren op kan bouwen. dit kan je met autorijden weer meer geld gaan kosten. even een klein voorbeeld:Ik willen een peugeot 206 verzekeren op 18 jarige leeftijd met 2 schadevrije jaren betaal ik: 31 euro op 18 jarige leeftijd met 0 schadevrije jaren betaal ik: 38 euro de prijzen zijn per maand. dat scheeld dus behoorlijk wat geld per jaar: 7 x 12 = 84 euro. dus als je 2 jaar auto rijd, heb je het verschil met de scooter al weer terug verdiend.dan het 2e nadeelhet 2e en het grootste nadeel is wanneer je een aanrijding krijgt, als de verzekering vermoed dat de gene die bij de aanrijding betrokken is de hoofd gebruiker van het voertuig is en dat niet vermeld is zullen zij alles op alles zetten om uit te zoeken of er er geprobeerd is kosten te besparen door tenaamstelling. daarom wordt vrijwel door elke adviseur geadviseerd een verzekering op je eigen naam te zetten, de boetes zijn erg hoog voor deze overtreding en de verzekeraar zal het je wanneer ze er achter komen zeer kwalijk nemen en dus altijd stappen ondernemen.

conclusie

wees dus slim en verzeker een voertuig op je eigen naam, later scheelt het geld, en het kan je ook een hele hoge boete voorkomen.