InfoCash

Artikel

Aflossing van schulden

Auteur: pannehoeve | geschreven op 08-09-2010

Het aflossen van uw krediet als mogelijkheid om uit de schulden te komen kan in de eerste instantie erg ontmoedigend klinken.Verder lijkt het erg onlogisch om eerst krediet af te gaan betalen om uit de schulden te komen


Hoe te starten

Alvorens uw plan te starten voor het afbetalen van schulden zijn er een aantal dingen die u moet weten om het proces makkelijker te maken en er een succes van te maken.Eén van de belangrijkste dingen om te starten met het afbetalen van schulden is het aflossen van uw krediet. Het afbetalen van een schuld is de beste manier om te werken aan een toekomst zonder schulden. Er zijn een aantal stappen te volgen voor het maken van een aflossingsplan. Deze stappen zijn als volgt en het belangrijkste wat moet worden meegewogen is het maandelijks inkomen.

Stap 1

Het eerste belangrijkste is greep krijgen opuw schulden enu zult dus alle schulden en kredieten op een rijtje moeten zetten om een goed overzicht te krijgen. Hou hierbij ook rekening met de laatste facturen die nog open staan en eventuele dingen die nog besteld zijn op krediet. Noteer alles om een compleet overzicht te krijgen. Als alles op papier staat gaat u een lijst maken waarin staan : Het te betalen bedrag, de contactgegevens van degene aan wie het bedrag moet worden betaald, de vervaldatum van de betaling, rentepercentageen het huidige saldo op het krediet. Het is belangrijk dat u nu voor elke maand een nieuw formulier maakt zodat u per maand een compleet overzicht hebt van wat betaald moet worden en wanneer.

Stap 2

Ten tweede gaat u op het eerste formulier wat u gemaakt heeft de rekeningen accentueren met de hoogste rentepercentages en de rekeningen waar u nog heel veel geld op af moet lossen. Dit zijn de duurste rekeningen en kosten u per maand het meeste geld. Het is zaak dat u hier zo snel mogelijk op aflost en dat u zo snel mogelijk van dat krediet af bent. Let er uiteraard wel op dat de rekeningen die op dit moment komen en die normaal betaald kunnen worden ook worden betaald anders blijft u achter de feiten aanlopen. Maar het is belangrijk dat u zoveel mogelijk geld kunt aflossen op de "dure" kredieten.

Stap 3

Als laatste. Als u kredieten hebt waar u vaste bedrag op aflost dan wordt het nu tijd om de telefoon te pakkken of een briefje te schrijven over extra aflossingen. Het wordt nu tijd dat u gaat onderhandelen over het boetevrij extra aflossen van de kredieten. Op deze manier bespaart u per maand extra op de rentekosten ( de rente gaat uitsluitend over het opgenomen bedrag en als dat naar beneden gaat gaat ook de rente naar beneden) Dit is een manier om u te helpen uit de schulden te komen.

Schouderklopje

Het is een zware taak om uit de schuld te komen en uit de schuld te blijven. Echter het gevoel van opluchting en trots zal u er hopelijk doorheen helpen en u vasthoudend maken in de zware taak die voor u ligt.