InfoCash

Artikel

Hoe wordt je een miljonair?

Auteur: jasperb | geschreven op 11-09-2010

Heb je altijd al de ambitie gehad om miljonair te worden, maar weet je nog niet precies hoe? Lees het volgende artikelen en gebruik de tips die erin staan in je dagelijks leven.


De tips

Tip 1: Als elke maand een vast bedrag (door middel van een automatische incasso), van je rekening over laat schrijven naar een spaarrekening, heb je geen goede reden meer om het geld toch maar uit te geven. Zo train je jezelf om altijd een vast bedrag opzij te zetten. Begin bijvoorbeeld eens met een procent of 10 van je salaris. In de loop van de tijd loopt dit bedrag dan aardig op. Als je vervolgens een salarisverhoging krijgt, probeer dan ook dit geld opzij te zetten. Je bent namelijk geneigd om dit geld ook weer uit te geven. Als je ook dit bedrag spaart, gaat het sparen veel sneller.

Tip 2: Wees zuinig. Als je goed op je geld let en uitkijkt aan welke spullen je geld uitgeeft, zul je merken dat je aan het einde van elke maand veel meer geld overhoudt. Ook dit geld kun je opsparen.

Tip 3: Probeer te stoppen met roken en met drinken. Dit is bij veel mensen een erg grote kostenpost waar je (onnodig) veel geld aan uitgeeft. Als je bijvoorbeeld een 3 pakjes in de week oprookt, kost dat alweer 21 euro. Als je daarnaast ook nog een biertje of 10 drinkt, ben je ook ook ongeveer hetzelfde bedrag kwijt. Als je deze 40 euro niet meer elke week uitgeeft, heb je per maand alweer zo'n 160 euro extra over. Per jaar is dat al snel weer 2 duizend euro!

Tip 4: Als je reclame krijgt, gooi dit dan weg. Vaak is de verleiding te groot om alsnog iets aan te schaffen, terwijl je dit eerst niet van plan was. Bedenk dat de reclames gemaakt zijn om jou over te halen de spullen te kopen.

Tip 5: Blijf geduldig en vol met discipline. Het kan namelijk best lang duren totdat je een bedrag bij elkaar hebt gespaard dat je miljonair maakt. Onthoudt goed, rijke mensen werken harder dan andere mensen.