InfoCash

Artikel

GPT, ordinair piramidespel of echt geld verdienen?

Auteur: franksmoney | geschreven op 17-09-2010

GPT oftewel Get Paid To, is op dit moment erg populair. Nieuwe websites waar je op één of andere manier geld kunt verdienen door bepaalde handelingen te doen of andere leden aan te brengen schieten als paddestoelen uit de grond. Veel mensen staan hier sceptisch tegenover. Deels omdat bijvoorbeeld het lezen van Email heel weinig oplevert en anderzijds omdat ze denken dat het geld kost en je dus nieuwe leden moet werven om geld terug te verdienen.


Ordinair piramide spel of echt geld verdienen?

Eind jaren 80 en begin 90 waren piramide constructies in zwang. Mensen konden geld verdienen door anderen lid te maken. Doordat die nieuwe leden een startbedrag betaalden konden uiteindelijk alleen een happy few die vroeg genoeg ingestapt waren echt geld verdienen. Inmiddels zijn piramidespellen gelukkig verboden.
Wat is dan het verschil tussen GPT en de illegale piramideconstructie.
Er zijn 2 belangrijke factoren die GPT onderscheiden van een piramidespel.
1) Het is gratis! Je hoeft dus geen startgeld te betalen aan degene bij wie je jezelf aanmeldt.
2) Andere mensen lid maken is niet de enige manier om geld te verdienen en hoeft dus niet. Het is bij GPT altijd mogelijk geld te verdienen.

Iedereen kan dus geld verdienen met GPT. Het maakt niet uit of je de laatste bent die aangemeld is. Je bent dus niet verplicht om anderen ook lid te maken van een site.
Het is uiteraard wel een van de manieren waarop je wat sneller een groter bedrag bij elkaar kunt sparen. Maar afhankelijk van de site waar je meedoet kun je door bijvoorbeeld enquêtes in te vullen ook snel een leuk bedrag bij elkaar sparen. Soms zijn er spelletjes waar je geld mee kunt verdienen of krijg je korting bij bekende webwinkels. Maar altijd kun je geld verdienen door reclame emailtjes te lezen. De beloningen zijn heel divers. Bij diverse sites zitten er in 1 mailtje 2 links die elk een kwart cent waard zijn. Dat is erg weinig maar je krijgt wel veel mailtjes dus kun je toch nog een redelijk bedrag bij elkaar klikken. De hoogste vergoeding is 3 cent per email. Daartussen zitten veel varianten.
Daarnaast kun je bij veel sites ook klikken voor punten. Die punten kun je omwisselen voor geld maar interessanter is om die punten te gebruiken om je eigen reclame mailtjes rond te sturen. Met die mailtjes kun je links rondsturen zodat anderen via jou lid worden of een vergoeding ontvangen voor elk door een ander geklikt mailtje.
Als laatste zijn er veel sites waar je zelfs een percentage meepikt van wat mensen verdienen die zich via jou aangemeld hebben. Dit noemt men bij GPT refferals en de refferals zelf verdienen niks minder daardoor. Dit is een extra bonus als je anderen lid maakt en de nieuwe leden hebben er dus geen nadeel van. Sterker nog als je jezelf aanmeld krijg je zelfs geld toe. Een aanmeldt bonus van 1 a 2 euro is gangbaar.

Zijn er dan totaal geen nadelen aan GPT? Ja natuurlijk zijn die er. Als je via mails geld wilt verdienen moet je bij sommige wel erg veel mailtjes lezen om een euro te verdienen. Daarnaast kun je het gespaarde geld pas naar een bank of paypal rekening laten storten vanaf een bepaald minimum. Bij de meeste sites is dat rond de 10 euro. Maar er zijn ook zijn die pas bij 15 of al bij 5 euro uit betalen.

Maar GPT is totaal vrijblijvend. Je bent niks verplicht en je kunt altijd stoppen als je wilt. Het is dus geen probleem om het eens te proberen en te zien wat het is. Als je het achteraf niet de moeite waard vindt of te langzaam vind gaan meld je jezelf gewoon weer af en ontvang je geen emails meer.