InfoCash

Artikel

Een lening.

Auteur: antrax | geschreven op 04-10-2010

Lenen, het lijkt soms zo gemakkelijk. Een bedrag die je krijgt, waarvan je maandelijks een kleine deel van terug betaald. Hoewel lenen dan misschien wel heel gemakkelijk lijkt, het heeft al menig mensen in een hoop ellende gebracht. Lenen lijkt leuk. Maar soms is het niet meer leuk. Lenen kost meer geld dan gehoopt.


Een lening aanvragen.

Je hebt verschillende soorten leningen. Sommige leningen zijn wel goed of verstandig. Denk maar aan de hypotheek. Dit is een lening. Maar heel veel mensen hebben deze lening. Wanneer je een lening afsluit voor bijvoorbeeld een nieuwe auto of keuken, dan komen hier toch wel wat nadelen om de bocht heen kijken. Tegenwoordig zijn we al zover dat we minileningen hebben en flitsleningen. Hieronder vind je er meer informatie over.Een lening aanvragen kan op verschillende manieren. Tegenwoordig bestaat er een hele lijst via internet van lening aanbieders. Maar ook kun je via de bank nog een lening aanvragen. Elke geldverstrekker wil veel van je weten. Wat je inkomen is. Of je nog andere leningen hebt en of je ook een BKR registratie heb. Aan de hand daarvan kan de hoogte van je lening bepaald worden of zelfs dat de lening wordt afgewezen. Een lening kan om diverse redenen afgewezen worden. Bijvoorbeeld door een BKR registratie of een te lage inkomen. Wanneer mensen dit hebben dan zoeken ze andere manieren om geld te lenen.

Minilening/Flitslening.

Een kleine lening, moet je binnen een korte tijd moet terug betalen. Het lijkt heel leuk, maar ook hier zitten ogen en haken aan. Voor een lening van € 300,- moet je al gau rond de €580,- terug betalen binnen 28 dagen. Deze lening is ver boven een normale lening met een rendabele rente. Mocht je toch een kleine lening nodig hebben, vraag dan aan familie of vrienden of zij jou een lening willen geven voor een " rente" vergoeding. Zo blijf je lager met de kosten van een lening.
Hoewel er volop wordt gepromoot met "Minilening" en "flitslening". Kosten ze gewoon te veel voor een normale inkomen. Helaas gaan sommige hiermee de fout in. Ook komen ze met verhalen aan dat het binnen 10 minuten op je rekening staat. Nergens zie je in de voorwaarden staan dat je eerst al je priveinformatie moet blootgeven voor je een minilening of een flitslening kan krijgen. Ze vragen voornamelijk om loonstrookjes en om andere gegevens en inkomensverklaringen.

Waar op te letten?

Er zijn verschillende verstrekkers van leningen. Aangeraden wordt om toch bij je bank te lenen. Waarom? Omdat je dan meer zekerheid heb. Ze kunnen je precies uitleggen hoe alles in zijn werk gaat. Ook wat de rente percentages zijn. Wat je per maand kunt aflossen en hoe je alles zelf in de gaten kan houden. Dit is heel belangrijk want vele geldverstrekkers zijn erop uit om zoveel mogelijk te verdienen aan jou lening. Opzich wel te begrijpen, ze hebben een kantoorruimte nodig met personeel en administratie. Maar om je eigen lening onder controle te houden, dat heb je toch het meest bij een bank.

Een lening en een BKR registratie.

Soms denken mensen dat je met een BKR registratie niet meer kunt lenen. Voor deze mensen is er goed nieuws. Sommige bedrijven willen best het risico met je aangaan om een lening te verstrekken, maar je komt wel onder een "toezicht" te staan. Ze willen dat je meer betaald aan rente en de reden waarom je een BKR registratie heb zal ook worden opgevraagd. Is dit om een klein obstakel, dan zullen ze vrijwel een leningaanvraag goedkeuren. Is dit om een groot obstakel, dan heb je altijd de mogelijkheid om een afwijzing te krijgen.