InfoCash

Artikel

Je schulden verminderen

Auteur: Daatsel | geschreven op 14-10-2010

In dit artikel komt u meer te weten over hoe u uw schulden moet verminderen.


Schulden verminderen

Wanneer je uitstaande consumptieve schulden hebt, betaal ze dan zo snel mogelijk af. Wanneer je je spaargeld moet aanspreken om je slechte schulden af te betalen, doe dat dan. Veel mensen willen dit niet, omdat ze dan het gevoel hebben dat ze het geld verliezen waarvoor ze zo hard hebben gewerkt.

Onthoud dat de groei van je geld wordt bepaald door je nettowaarde, het verschil tussen je financiële middelen en je schulden. Wanneer je een negatief creditsaldo afbetaalt waarover zeven procent rente wordt geheven, investeer je eigenlijk met een gegarandeerde winst van zeven procent, belastingvrij.

Wanneer je geen spaargeld hebt waarmee je je uitstaande schulden kunt afbetalen, zul je ze maand voor maand moeten afbetalen. Het feit dat je schulden hebt en geen spaargeld hebt, wijst erop dat je boven je stand hebt geleefd. Trek tien tot vijftien procent van je inkomen uit om je consumptieve leningen af te betalen. Wanneer je niet weet hoe je aan dit geld moet komen, houd dan bij wat je per categorie uitgeeft, bijvoorbeeld aan huur kleding. Als het goed is zie je dan dat je te veel geld uitgeeft aan dingen die je niet belangrijk vindt en zie je waar je op kunt bezuinigen.

Wanneer je je schulden afbetaalt, moet je ook naar manieren zoeken om de rente te verlagen. Onderzoek of je de schulden van je creditcards kunt overzetten naar creditcards waarover een lagere rente wordt geheven. Soms kun je met de maatschappij waarvan je momenteel een creditcard hebt over een lagere rente onderhandelen.

Ook kun je een lening afsluiten met de overwaarde van je gui of met een spaarregeling als onderpand, of je kunt geld lenen van familie. Al deze opties kunne je rentetarief aanzienlijk verlagen.

Wanneer je moeite hebt om van je creditcard gewoonte af te komen, pak dan een schaar en knip je creditcards door. Als je graag met plastic betaalt, dan kan dat ook nog met je bankpas, die direct in verband staat met je rekening, zodat je niet meer geld uitgeeft dan je rood mag staan.