InfoCash

Artikel

Komt scoubidou weer in?

Auteur: Onbekend | geschreven op 16-04-2011

Een aantal jaar geleden was scoubidou echt super hip en iedereen zag je het op straat doen. Waarom wordt er geen gebruik meer van gemaakt? En waar zijn al deze leuke figuurtjes gebleven?


Waarom zie je nergens meer scoubidou?

Een jaar of 6 geleden was er een nieuwe rage: Scoubidou! wat is Scoubidou? Scoubidou is het vlechten van touwtjes. (plastic touwtjes) En daar kan je dus erg leuke dingen mee maken. Het was natuurlijk erg verslavend want van al die touwtjes had je veel verschillende kleuren. Er waren ook touwtjes met glitters die iedereen wilde hebben omdat het er erg leuk uit zag. Uiteindelijk maakte iedereen dus met die touwtjes vaak sleutelhangers, je kon er ronde hangers mee maken maar ook vierkante. Het was natuurlijk erg populair om allemaal leuke figuren ermee te maken. Je kon er bijvoorbeeld ook krokodillen van maken maar dit was natuurlijk alleen voor de gevorderden weggelegd. De meesten hielden het gewoon bij 2 touwtjes en dan gewoon een simpel hangertje met steeds een ander kleurtje. Je had ook sites waar precies werd uitgelegd hoe je nou al die mooie figuurtjes kon maken. Ook waren er veel kinderen die er armbandjes van maakten (Dit was natuurlijk wel makkelijk om te doen). Het was een nogal verslavende bezigheid en op de schoolpleinen zag je niets anders meer.

Waarom zie je nu helemaal niemand meer met scoubidou?Toen de rage nog volop bezig was kwam er ineens op het nieuws dat scoubidou slecht voor je zou kunnen zijn. Veel mensen werden hier bang van en lieten hun kinderen er niet meer mee spelen. Ook de kinderen vonden het hierdoor veel minder leuk. Toen later bleek dat het dus helemaal niet gevaarlijk kan zijn voor je was de rage al helemaal weer uit. Nu zie je het nergens meer in de winkels liggen en dit is ergens toch ook wel weer jammer.