InfoCash

Artikel

Sieraden maken

Auteur: Anzjuhla | geschreven op 13-10-2013

Sieraden maken de man. Of vrouw. Armbanden, oorbellen, ringen en kettingen kunnen een outfit helemaal af maken maar soms betaal je vrij veel voor een mooie armband of ander sierraad. Zelf sieraden maken is dan een perfecte uitkomst om je outfit compleet te maken en om zelf sieraden te maken heb je helemaal niet zo veel nodig. Een bakje met kralen, stof, wol et cetera dienen prima om zelf sieraden te maken.


Het vriendschapsarmbandje

Een zeer populair soort armband is de vriendschapsarmband. Deze kan met katoen worden gemaakt, met dunne reepjes stof, leer of gewoon wol. De makkelijkste variant is het bandje met schuine strepen. Knip 4 draden in verschillende kleuren af en bevestig ze met een paperclip of stuk tape aan een oppervlakte, zoals een tafel of een dik boek. Begin met het eerste draadje links van je en leg de uiteinde over het tweede draadje heen. Haal nu de uiteinde onder het tweede draadje door en vorm een knoop. Trek strak aan en herhaal deze stap nogmaals. Doe dit met alle draadjes zodat je eerste draadje nu helemaal achteraan komt te liggen. Herhaal alles net zolang tot je bandje lang genoeg is. Wanneer je vriendschapsarmbandje lang genoeg is, leg je in beide uiteinden een vlecht en knoopt dit goed vast. Om je bandje nog wat op te leuken kun je eventueel op sommige stukken nog wat kraaltjes vastnaaien.

Creatief met kralen

Er zijn enorm veel kralenwinkels online op het internet en kralen zijn tevens te koop in diverse hobbywinkels. Je kunt visdraad gebruiken voor sieraden maken maar het speciale elastiek werkt een stukje gemakkelijker omdat je gemakkelijk een knoopje erin kunt leggen. Je kunt ervoor kiezen om kralen van verschillende grootte te gebruiken en om en om te rijgen of speciale technieken te gebruiken, die overigens genoeg te vinden zijn op het internet. Een leuk idee is ook zelf oorbellen te maken door kralen te gebruiken. Er zijn speciale knijpkralen om een uiteinde van een draad of stukje elastiek 'af te klemmen' zodat je geen lelijke knoopjes hoeft te maken. Rijg een stel kralen aan een draadje en vorm van het geheel een cirkel. Maak de cirkel aan de uiteinden vast een knijpkraal en bevestig het geheel aan oorbelhaakjes. Zo heb je je eigen unieke en originele oorbellen.

Armbanden van stof

Oude shirts en truien hoeven niet langer weggegooid te worden. Ze kunnen heel nuttig zijn voor vrolijke armbanden. Knip drie strengen in gelijke breedte, naai de uiteinden aan elkaar vast en vlecht de drie strengen tot je de goede lengte hebt voor een leuke armband. Naai de andere uiteinden ook aan elkaar vast en naai een sluitinkje eraan zodat je de armband gemakkelijk om en af kunt doen. Eventueel kun je op deze vrolijke stoffen armband ook kralen naaien of stoffen bloemetjes.

Plastic flessen

Plastic frisdrankflessen waar geen statiegeld op zit kunnen heel goed gebruikt worden om leuke sieraden te maken. Knip een stuk uit de fles zodat je een cirkel krijgt. Knip eventueel door als het te groot is. Wikkel een lang stuk stof of wol om de cirkel en zet op sommige punten vast met lijm. Als dit af is, kun je deze plastic armband eventueel nog opvrolijken door glitterstenen, bloemen et cetera erop te bevestigen.

Andere manieren

Sieraden maken kan ook met behulp van een haaknaald en katoen. Er zijn heel veel verscheidene patronen van modieuze kettingen, armbanden en zelfs oorbellen te vinden. En uiteraard kun je oude sieraden ook nog mooier maken door gebruik te maken van verf, kralen, stof et cetera.