InfoCash

Artikel

5 redenen om een Xbox360 te kopen

Auteur: asabeta1 | geschreven op 17-06-2010

Als je nog niet veel verstand hebt van een next generation console, en je wilt er toch één kopen, kan het best moeilijk zijn om tot een beslissing te komen, welke console het beste bij je past. Daarom geef ik nu 5 redenen waarom de Xbox360 zo geweldig is voor de hele familie, en waarom je beter een Xbox360 kan kopen dan een PS3 of een Wii. Het zijn allemaal goede consoles, maar de Xbox360 doet het net iets beter.


De 5 redenen:

#1 – Je vindt geen betere spellen
Spellen zijn één van de belangrijkste aspecten als je een console uitkiest. De Xbox360 heeft een grote keus aan spellen in elke genre. Je kan denken aan: shooters, racing, RPG’s, sport, familie, muziek, strategie, aktie, vechtspellen en ga zo maar door. De Xbox360 heeft het allemaal. Sommig top spellen worden alleen voor de Xbox360 gemaakt zoals: Alan Wake, Viva Piñata, Beautiful Katamari en nog veel meer super spellen alleen voor de Xbox360.

#2 – Je kan online met vrienden spelen en demo’s downloaden
Het hart en de ziel van de Xbox360 belevenis is Xbox Live. Het biedt je niet alleen maar online spelen met je vrienden, maar je kan ook demo’s downloaden voor bijna elke Xbox360 spel die er bestaat. Zo kan je dus eerst kijken of je het spel wel leuk vindt, en maak je niet zo snel een miskoop. Ook kan je er chatten met vrienden, zonder dat je een spel met elkaar aan het spelen bent. Je kan zelfs berichtjes verzenden met je PC of mobiele telefoon! Xbox Live is een service dat niet verplicht is, maar het heeft je zoveel te bieden, dat ik het je aanraadt om te gebruiken. Zo haal je het beste uit je Xbox360.

#3 - De 'Achievements' houdt je gemotiveerd
Mijn persoonlijke favoriet van de Xbox360 zijn de achievements. Achievements zijn bepaalde doelen in elk Xbox360 spel, waarvoor je punten krijgt als je ze hebt voltooid. De punten worden opgeteld bij de totale score van je spellen. Niet dat, dat het belangrijkste is, maar het is gewoon leuk om je vrienden uit te dagen met een racespel, of de beste worden in Call of Duty. Je kan ook de achievements lijst van je vrienden bekijken op Xbox Live. Zo kan je goed bijhouden waar iemand in een spel is, of hoe ze het spel spelen. Je hebt zelfs websites waarop je mensen van de hele wereld uit kan dagen, en zo een spel samen kan spelen.

#4 – Je kan video’s bekijken en muziek luisteren vanaf het internet
Een ander geweldige optie is dat de Xbox360 een multimedia enertainment console is. Je kan video’s bekijken vanaf je PC of op een USB stick zetten en zo via de Xbox360 bekijken. Je kan muziek vanaf de PC op de harde schijf van je Xbox360 zetten en beluisteren wanneer je maar wilt, zelfs tijdens het spelen van een spel. Ook kan je HD films downloaden van Xbox Live. De Xbox360 is dus niet alleen een geweldige game console, maar ook een complete entertainment machiene.

#5 – Ouders hebben grip op wat hun kinderen doen
De laatste reden klinkt voor jongeren niet zo intressant, maar voor familie’s kan het heel belangijk zijn. De Xbox360 heeft ouderlijke toezicht functies, waarmee je praktisch alles kan zien wat je kinderen doen. Je kan spellen blokkeren die niet geschikt zijn voor bepaalde leeftijden of films die niet geschikt zijn voor kinderen. Je kan zelf bepalen met wie je kinderen spelen of chatten op Xbox Live. Ook zit er een timer op de Xbox360 dus u bepaald hoe lang uw kind achter de Xbox360 zit. Je kan natuurlijk niet constant op je kinderen letten, maar deze functies maken het voor ouders wel makkelijker.