InfoCash

Artikel

Ciao, informatie over deze reviewsite

Auteur: ninafrerichs | geschreven op 01-07-2010

Ciao is een site waar men betaald kan worden voor het plaatsen van product reviews. Deze van origine Internationale site is in diverse landen een van de grootsten op betaald review gebied. Informatie over deze review site en de voor- en nadelen, vind je in dit artikel.


Ciao informatie

[B]Ciao algemeen[/B]
Deze site bied je de mogelijkheid over dat ene parfummetje, dat geslaagde weekendje weg of die gave mobiele telefoon, een review te schrijven. De website zelf is eenvoudig van opzet en de database bestaat uit honderden artikelen. Ciao wordt door zoekmachines als Google ook gevonden en is een van de bekendste en meest gewaardeerde review sties die we in ons kikkerlandje kennen. Inschrijven is kostenloos.
[B]Hoe werkt dit?[/B]

Je mede Ciao schrijvers geven je een beoordeling en daarnaast verdien je communitypunten, die eens per maand in geld worden omgezet. Sommige producten leveren veel geld op (zoals parfums, beauty producten, shampoo's en electronica) en sommige producten wat minder (kinderboeken reviews) maar als je van schrijven houdt, is het zowiezo een aanrader je in te schrijven op deze site. Elke maand word er tevens een bonus fonds verdeelt onder de schrijvers met hoge beoordelingen en goede artikelen.
Dont's
* Ciao en de beoordelaars (die andere review schrijvers dus) heeft een hekel aan slechte reviews. Hiermee bedoel ik dus, reviews waarin tot in den treuren herhaalt wordt dat je [I]"dit product wel leuk vond"[/I] en er verder geen mening wordt gegeven. Ook veelvuldige spellingsfouten of rare grammatica worden niet echt met liefde ontvangen.

* Kopietjes maken van een andere reviewsite is natuurlijk lekker makkelijk. Wil je binnen 1 dag van de site geschopt worden dan raad ik je aan dit te doen. Maar lekker zelf schrijven is toch een heel stuk leuker, lijkt mij!

* Twee accounts openen en jezelf dus beoordelen, is ook niet handig. Je IP-adres wordt echt wel gecheckt door Ciao, dus als je twee accounts hebt, krijg je geheid een annulering van je account voor de kiezen.

* Andere leden niet beoordelen is een beetje een doodszonde. Ook zij zijn actief op Ciao om wat extra's te verdienen en/of hun mening te geven en hopen dus op een eerlijke beoordeling van jou en eventueel een commentaar (positief of negatief).

Do's
Lid worden van Ciao moet je wel doen als;

* Je goed bent in de Nederlandse schrijftaal en je een beetje weet hoe je zinnige zaken over een product kan melden.

* Tegen kritiek kunt. Beoordelaars geven je echt niet zomaar een "zeer behulpzaam" als je gewoon een kwalitatief sneue review neerkwakt. In het begin even wennen die kritiek, maar het is echt goed bedoelt.

* Geld wil verdienen en je mening ventileren op het Wereldwijde Web door over vanalles te oordelen/schrijven. Ik heb geschreven over nagellakremover, webwinkels, vakantieparken, douchegels, oordopjes en nog zo'n 100 andere producten. Er zit dus altijd wel iets in de database van Ciao waarmee je geld kunt verdienen. En anders kun je altijd zelf een product aanbrengen (levert je ook weer wat op!).

* Je een sterke mening hebt en je dit goed kunt verwoorden. Een eigen herkenbare schrijfstijl is ook een aanrader.
Om af te sluiten, vind je het leuk reviews te lezen over allerhande zaken, dan is Ciao een bezoek waard. Ook als consument is Ciao handig als vergelijkingssite. Oordeel zelf!