InfoCash

Artikel

geluidsoverlast

Auteur: dracoonv85 | geschreven op 09-08-2010

Even een woordje over kinderen en de zogezegde geluidsoverlast die deze met zich zouden meebrengen. Ik vraag me af of een kind nog kind mag zijn, want als ze al geen lawaai of geluiden mogen maken bij het spelen wat mag dan wel nog?


Waarom al dit gedoe?

Waarom al dit gedoe? Dat vraag ik me dan af, ik snap wel dat de tijden verandert zijn, maar blijkbaar niet iedereen, je kunt toch niet verwachten dat kinderen niet buiten spelen, of dat deze geen geluid zouden produceren. Het is een feit dat als er een hele groep kinderen samen vertoeven, er wel wat gelachen en gespeeld zal worden, wat natuurlijk wel geluid met zich meebrengt. Maar vragen aan kinderen om geen lawaai te maken kan je niet verwachten. Dus vraag ik me dan af wat eigenlijk wel en niet kan?
Kan je verwachten dat ze niks doen? Nee dat lukt niet, en zoals iemand laconiek uitsprak ze slechts in groepjes van 5 maximum zich uit te laten leven kan toch ook niet, want wat moet je dan doen met de andere kinderen? Ze het uurtje erna laten spelen? En zijn diezelfde mensen die nu klagen ook geen kind geweest? Ook al was alles vroeger strenger, ben ik zeker dat ook zij lawaai en geluid zullen hebben geproduceerd. Dus waarom zouden deze personen dat wel gemoogt hebben en de kinderen van nu in hun wijk niet? Waarom willen deze mensen nu een geluidsmuur bouwen rond de weinige pleintjes die de jeugd nog heeft? Want geef toe veel plaats om te spelen hebben de meeste kinderen niet meer. de weinige open plaatsen worden steeds volgebouwd, en als ze dan ergens rondhangen zoals men zegt, dan worden ze er verwijderd omdat ze teveel geluid maken, ik vind dat erg, en niet correct. In plaats dat die oudere personen eerst eens proberen om te praten met die jongeren, en heel misschien eens samen iets proberen te doen, wie weet kan er dan een heel simpele oplossing uit de bus vallen.