InfoCash

Artikel

Nintendo

Auteur: mabye99 | geschreven op 06-09-2010

Nintendo is een multinationaal bedrijf dat tegenwoordig bekend staat voor een van de succesvolste bedrijven in game hard- en software . Nintendo staat vooral bekend voor hun eerste actieheld : Mario.


nintendo DS

De Nintendo DS is een handheld-console, oftewel een draadloos game apparaat wat je in je hand kan houden. Hij heeft nog steeds dezelfde basis als alle nintendo controllers. 4 pijltjestoetsen, de knoppen: A,B,X,Y,L,R, select en start. De nintendo DS word dus gebruikt voor gaming. Het unieke van de DS ( staat voor dualscreen) is dat hij twee schermen heeft. Een touchscreen en een lcd scherm. Dit geeft dus hele unieke mogelijkheden voor de spellen die gespeeld kunnen worden. Als je een Nintendo DS met een pc vergelijkt heeft een Nintendo DS natuurlijk veel minder mogelijkheden, omdat deze alleen op het gamen gericht is.

nintendo WII

De Nintendo Wii is ook een unieke spelcomputer. In tegenstelling tot zijn concurrenten, de xbox 360 en de ps3, heeft de Wii geen normale controller. De controller, ook wel Wiimote genoemd, lijkt op een afstandsbediening. Een groot nadeel voor velen is alleen dat de Wii opvallend slechter beeld geeft dan de Xbox360 en de PS3. Toch word deze spelcomputer goed verkocht. De reden hiervoor is dat Nintendo zich niet alleen op de “hardcore-gamers” heeft gericht, maar meer op de mensen die af en toe een spel willen spelen als familie bijvoorbeeld. De dubbele I in de naam WII staat er voor dat het een gezelsschap spelcomputer is. De nintendo DSI die later uit zou komen bevat ook maar een I en is dus puur gebouwd om in je eentje op te spelen
De Wii word aangesloten aan een tv via een RGB-kabel of met een componentsnoer. Oftewel de Wii gebruikt de tv als uitvoer apparaat en de invoer gaat via de Wiimote. De Wii zelf is dus de verwerkingseenheid. Het is dus gewoon een computer met beperkte mogelijkheden, speciaal ontwikkeld voor game doeleinden.

toekomst

Over verdere ontwikkelingen in de toekomst is nog niet veel bekend. Op de Tokyo Game Show heeft Nintendo echter wel bekend gemaakt dat ze zich in de toekomst meer op het downloaden gaan focussen. De onlinewinkel voor de Wii: Wiiware gaat flink uitgebreid worden. Persoonlijk denk ik dat Nintendo nog lang door zal gaan met het ontwikkelen van games en hardware aangezien ze een van de drie grootmachten in de “gamebusiness” zijn. Uit onderzoek blijkt zelfs dat het gemiddelde kind bekender is met Mario dan met Mickey Mouse of Bugs Bunny. Kort gezegd: ik zie geen reden waarom Nintendo zou stoppen met het ontwikkelen van spellen en consoles.